En sejr over AaB og vi er videre i Oddset pokalturnering. Vi har taget en snak med cheftræner Michael Hansen om opgøret:

Det blev en 3-2 sejr ude mod Aalborg, hvad tænker du om kampen og jeres præstation?

“Det var endnu en fantastisk præstation fra holdet, da vi stod over for et stærkt AaB-hold, der ikke havde tabt indtil nu, og vi kom under det forventede pres. Jeg synes, vi håndterede det godt, og vores spillere var hurtige til at se mulighederne på banen. Vi var godt forberedte, og det var afgørende at være dygtige og heldige i de afgørende øjeblikke. En ting, vi måske havde manglet lidt, var den killerinstinkt, som vi havde i foråret, men jeg synes, at vi i de seneste uger har været skarpe og har udnyttet de rigtige chancer i begge ender af banen. Vi blokerede nogle gode skud og havde vores målmænd godt placeret. Der var mange standard situationer imod os, og vi vidste, at AaB er stærke på det område og fysisk presser i midtbanen, men vi klarede os godt imod det.

AaB kom tilbage i kampen to gange, og det kunne have fået os til at tvivle, men jeg må rose holdet for at komme stærkt tilbage begge gange. Vi tror på os selv, og vi tør tage chancer. Alt i alt var vi her for at se, om vi kunne kvalificere os til næste runde. Vi er måske klar over, at vi ikke nødvendigvis går hele vejen i pokalen, men vi tog alligevel afsted for at fortsætte vores positive strømning, spilrytme og relationer. Jeg mener stadig, at der er områder, hvor vi kan blive bedre, både defensivt og offensivt. Der har været nogle mangler, og det er derfor, jeg stillede op med et hold, der ligner det, der har spillet i turneringen, for at støtte den proces, vi er i gang med. Det er dejligt at se, at vi opnår resultater i denne periode, og det glæder os virkelig.”

I fik en sejr i fredags mod Kolding og i går mod AaB, hvordan er din mavefornemmelse for den kommende periode?

“Jamen, jeg er spændt på, hvordan vi reagerer på det. Vi skal fortsætte med at stræbe efter at blive bedre konstant og fokusere på de områder, vi kan forbedre, samtidig med at vi styrker de ting, vi har været gode til. Et af disse områder er vores skarphed, og hvordan kan vi arbejde på at forbedre det? Det er noget, spillerne også skal tage med sig og have en indre sult efter at forbedre sig. Vi er klar over, at fodbold er fyldt med op- og nedture, og nogle gange har man en god periode. I øjeblikket er vi i en god periode, hvor vi spiller godt og forsvarer os godt, men vi har også heldet med os. Jeg synes, vi har arbejdet hårdt for at få det held. Det var det samme i Kolding, hvor vi fortjent kom foran, men havde også heldet med os i slutningen af kampen, hvor de havde nogle store chancer i overtiden. Det samme skete her i Aalborg, hvor vi førte, og Aalborg pressede os, men vi endte alligevel med sejren.

Det giver naturligvis holdet en stærk moral og en god platform for at arbejde videre med de små detaljer, som jeg synes, vi mangler. Jeg mener, at spillerne har gjort en fremragende indsats, både bredden i vores trup og den måde, vi træner på. Vi er alle klar over, at der er ting, vi ikke er helt tilfredse med, og derfor ser vi frem til næste kamp for at se, om vi kan finpudse nogle af disse ting. Sådan er fodbold altid, der vil altid opstå nye udfordringer. Men hvis vi ikke retter op på de områder, vi ikke er tilfredse med, og bliver bedre til dem, så vil der bare være mange ting, vi ikke er tilfredse med. Derfor arbejder vi konstant på at forbedre os på de små detaljer. Vi ved, at nye kampe og udfordringer venter, som vi måske ikke er tilfredse med, men hvis vi har arbejdet på at forbedre os på de områder, der er nødvendige, vil de udfordringer være minimale. Lige nu er vi i en god periode, og vi ved, at den på et tidspunkt vil ende, men vi håber, den kan vare lidt længere. For at opnå det, må vi presse os selv for at forhindre, at den gode periode slutter lige nu.”