Klasseforskellen var tydelig i dagens opgør mellem Viborg FF og FC Fredericia, hvor sidstnævnte hold spillede deres sidste hjemmebanekamp i den her sæson. Til hjemmepublikummets skuffelse blev det ikke muligt at forkæle dem med tre point, da rækkens førerhold vandt opgøret 3-0.

Opgøret startede med et højt intensitetsniveau, og her bød begge hold ind til denne del med en masse kombinationer og et hårdt presspil. Hjemmeholdet kom frem til kampens første chance efter fem minutter, hvor Samson Iyede var tæt på at gøre det til 1-0 med en afslutning, der røg over målet. Få minutter efter svarede rækkens førerhold tilbage med en hovedstødsmulighed af Sebastian Grønning, dog manglede den sidste skarphed i begge nævnte chancer.

Hjemmeholdet fortsatte presset og fik også fremskaffet sig et frispark på en farlig position, men Christian Tue formåede ikke at få det fulde udbytte af denne mulighed. Det var dog et FC Fredericia-hold, som satte sig på opgøret, mens Viborg-mandskabet faldt længere tilbage på banen i flere sekvenser af 1.halvleg. Dog kom oprykningsholdet frem til en kæmpe chance efter 25 minutter, hvor stolpen reddede hjemmeholdet fra at komme bagud. Det var overraskende, at kampen efter 30 minutter stadig ikke havde fået nogle mål med de hav af chancer, som begge mandskaber bidrog med.

I sidste del af 1.halvleg aftog tempoet, da det var en stillestående fase i kampen. Ingen af tropperne kom frem til noget, i stedet var der mange nærkampe og fejlafleveringer, som ødelagde opgørets rytme. Dog kom der gang i kampen lige før pausefløjtet, da Sebastian Grønning med et flot saksespark gjorde det til 1-0.

2.halvleg blev indledt med et fredericiansk hold, der pressede endnu højere på banen i søgen efter en udligning. Her kom de offensive kræfter bedre med, hvor de fik udfoldet deres fremadrettede kvaliteter. På den anden side stod Viborg-defensiven solidt og afværgede alle faresignaler. Det gav endnu en gang pote for udeholdet, da de efter en omstillingsmulighed fangede FC Fredericia-forsvar på det forkerte ben og udbyggede føringen med et mål af Tobias Bech. Dermed stod der 2-0 til rækkens nummer et efter 58 minutter, og det gjorde opgaven endnu sværere for fæstningsholdet.

Begge hold foretog flere udskiftninger i midten af 2.halvleg, og det var tydeligt, at begge mandskaber skulle indordne sig efter ændringerne. Spillet var nemlig rodet, og her var det især hjemmeholdet, der havde svært ved at få spillet til at flyde. I samme ombæring kom udeholdet også frem til de største chancer, men Elias Ólafsson stod klar mellem stængerne og havde flere store redninger.

FC Fredericia kunne ikke fastholde den samme energi, som holdet kom ud med i 1.halvleg. Dette betød, at holdet ikke kunne kreere den store mulighed, som kunne give en reducering. Derfor bestod slutfasen af et stærkt udehold, der trak tempoet ud af kampen. Men ud af det blå fik de scoret endnu en gang, og der stod derfor 3-0 til viborgenserne efter 88 minutter, hvilket også var kampen sidste store aktion.

FC Fredericia skal i kamp igen næste uge, hvor endnu et oprykkerhold, Silkeborg IF, venter.