Den forgangne sæson var på mange måder uforglemmelig, og særligt, hvis man var en del af holdet i Brentford. Mandskabet fra London lå udmærket til i tabellen, inden Coronaen ramte, men da fodbolden så endelig kom tilbage, tog holdet med de mange danske islæt, så det endelige skridt mod den helt store drøm nemlig en oprykning til verdens stærkeste liga, Premier League.

Midt i det hele stod dengang blot 19-årige Christian Tue Jensen. Han var blevet lejet ud til Brentfords B-hold fra FC Midtjylland. Og selvom han mere eller mindre har boet ude, siden han som 13-årig startede på akademiet i Ikast, så var det alligevel lidt af en omvæltning at bytte Ikast ud med London.

– Jeg har været vant til at være væk fra min forældre, men det var selvfølgelig lidt specielt at stå i London, og så kunne de selvfølgelig ikke bare lige komme forbi, siger han.

B-holdet

Christian Tue Jensen var i London på en lejeaftale med Brentfords B-hold. Et hold, der ikke rigtigt kan sammenlignes med så meget andet end sig selv. Det er ikke et decideret reservehold, ej heller et ungdomshold. Det er ellers normalt i England, at unge spillere der endnu ikke er brudt igennem på klubbernes førstehold, spiller på et U23-hold, der spiller i en U23-liga, og bliver udfordret den vej igennem.

Men som så meget andet, så gør man det lidt anderledes i Brentford, og i FC Midtjylland for den sags skyld. B-holdet er ikke en fast del af en liga. I stedet arrangerer klubben forskellige træningskampe mod hold forskellige steder i Europa.

– Jeg nåede at spille mod hold i Portugal, Spanien, Cypern, Frankrig, og så var vi faktisk også Danmark på et tidspunkt, fortæller han.

Foruden udlandsrejserne spillede Christian Tue Jensen også mod forskellige Premier League klubbers reserver. Heriblandt Crystal Palace og Southampton, hvor sidstnævnte havde danske Jannik Vestergaard på banen mellem andre kendte navne fra Premier League.

– Det var selvfølgelig fedt at blive matchet med de bedste, men jeg er sgu heller ikke sikker på, at de gav sig helt ud i en træningskamp mod os, griner han.

Coronaen kommer

Inden hele verden pludselig lukkede ned, var det da også planen, at resten af sæsonen skulle være gået i tråd som før med masser af træningskampe. Og krydret med nogle træninger sammen med Said Benrahma og Christian Nørgaard på førsteholdet.

– Jeg kan huske, at jeg havde talt med min forældre om, hvordan man var ved at lukke ned i Danmark, mens man i England ikke havde taget det helt seriøst endnu, fortæller Christian Tue Jensen.

Den unge offensivspiller vidste ikke, hvad der skulle ske, ligesom alle andre, men fik lov til at rejse hjem til Danmark. Så kunne han gå hjemme ved sine forældre, og ikke vide om han skulle tilbage til England eller ej. Han forsøgte på bedste vis at holde formen ved lige, men gik også med en massiv uvished.

Tiden gik, og i lang tid lignede det, at fodbold på topniveau ikke ville komme tilbage i en nærm fremtid. Da det så endelig blev muligt, var det ikke træningskampe for et B-hold, som man just tænkte på, og derfor blev Christian Tue Jensen hjemme i Danmark.

Herfra kunne han følge sin nu tidligere klub spille sig op i toppen af The Championship, men desværre misse oprykningen til Premier League.