Det endte med et nederlag på 3-1 til AC Horsens i VAR-testen på Slagelse Stadion, hvor Michael Hansen fik mulighed for at se sine spillere i kamp en sidste gang inden sæsonstart.

Kampens første fem minutter var præget af et FC Fredericia mandskab, der hurtigt satte sig på spillet, men med et Horsens-hold, der hele tiden lå og lurede på de skarpe omstillinger. Det gav da også en enkelt mulighed til AC Horsens, der noterede sig for kampens første afslutning, efter omtrent fem minutters. Afslutningen manglede dog kvalitet, og Alexander Nybo kunne uden problemer tage sig af den.

FC Fredericias dominans på bolden kastede også muligheder af sig, eksempelvis da Dennis kom fri af Horsens-forsvaret på en bold i dybden i højre siden, og fandt Mathias Gertsen, der afsluttede efter det lange hjørne, men kunne se bolden trille ud til målspark.

FC Fredericia har haft en blandet optakt til sæsonen med sejr ude mod SønderjyskE på 3-2, men så også en snitter på 5-1 til FC Midtjylland og senest altså et nederlag til FC Sydvest 05 i pokalturneringen. Men det siges også om Fredericia, at de spiller bedst mod de gode hold, og til dagens opgør mod AC Horsens lignede Michael Hansens spillertrup nogen, der ville vise omverdenen, at nederlaget i Tønder blot var en enlig svale. Ud fra kampens første 20 minutter, var der da også tale om to vidt forskellige præstationer, særligt når Horsens stillede i noget nær stærkeste opstilling, og de to mandskaber matchede da også hinanden fint, og agerede fin træningsmodstand til hinanden.

Trods det at Fredericia var dominerende på bolden størstedelen, må man også rose Horsens for at være stærke i at lukke af nede bagved, og ofte stikke en kæp i hjulet på Fredericias kombinationer.

AC Horsens bragte sig foran efter 38 minutter, på det man i gamle dage ville kalde en Horsens-special nemlig en dødbold. Nærmere bestemt et frispark slået over i bagrummet, hvor Dennis Høegh fik hovedet på, og sendte bolden i eget net, og dermed bragte Horsens foran.

Hvis man skrev FC Fredericia på størstedelen af spillet i de første 30 minutter af kampen, så må man også skrive Horsens på det sidste kvarter af første halvleg, hvor de fik presset FC Fredericia mere tilbage på egen banehalvdel.

Fra anden halvlegs start havde Michael Hansen skiftet på tre positioner for at få set så mange spillere i aktion som muligt. Tobias Anker var ikke i truppen, da han dagen forinden havde spillet 90 minutter for Danmarks U19-Landshold.

Horsens bragte yderligere foran med 2-0, da Casper Tengstedt efter 52 minutter opsnappede en fejlaflevering uden for feltet, og kanonerede bolden ind bag en sagesløs Elias Rafn Olaffson.

Anders Holvad reducerede kort tid efter, at Michael Hansen havde gjort brug af endnu to udskiftere, da FC Fredericias nummer 10 var kvik og sendte reposten fra Andreas Oggesens skud fra kanten af feltet ind i målet til en reducering til 2-1.

Anden halvleg var ikke i samme tempo som første, men spillet bølgede mere frem og tilbage. Men Horsens var kyniske, og straffede FC Fredericia, når fejlene faldt foran eget mål. Som det også gjaldt, da Jannik Pohl scorede til 3-1 efter 79 minutters spil.

Kampen var sidste test for FC Fredericia før sæsonstarten på søndag mod Kolding IF med kampstart klokken 14.00 på Monjasa Park.

Startopstilling:
Målmand: Alexander Nybo(46′ Elias Rafn Olaffson)
Forsvar: Andreas Oggesen – Erik Nissen – Lukas Enevoldsen – Nicolaj Ritter(60′ Mathias “Malte” Johannsen)
Midtbane: Christian Ege Nielsen – Raphael Onyedika – Mathias Gertsen(60′ Kristian Kirkegaard) – Dennis Høegh(80′ Christian Tue Jensen) – Christian Tue Jensen(46′ Agon Mucolli)
Angreb: Steven Enna(46′ Anders Holvad)

Bænken: Elias Rafn Olaffson – Kristian Kirkegaard – Mathias “Malte” Johannsen – Agon Mucolli(46′) – Anders Holvad(46′) – Mikkel Knudsen