Det var top mod bund, da Kolding IF fredag aften bød FC Fredericia op til dans på Autocentralen Park. Elleve runder var der spillet, og de mandskaber havde placeret sig i hver sin ende af tabellen, med Fredericias 20 point og Koldings 8 point.

Og Kolding kunne nærmest ikke have fået en værre start på kampen. En tilsyneladende ufarlig bold blev slået op mod Christian Tue Jensen efter små tre minutters spil, men Tue er ikke verdens højeste, så bolden var alt for høj, og det var den altså også for Kolding IF-keeper Sebastian John, den hoppede i hvert fald også over ham, og så kunne Tue uden større problemer lægge kuglen i kassen og dermed bringe FC Fredericia foran.

Den hurtige scoring fra Fredericia virkede til at ryste værterne ret eftertrykkeligt, det var i hvert fald kun FC Fredericia, der havde spillet i kampens indledning, men de havde så også hele tiden en koldinggenser til at bide dem i haserne.

Kolding kom bedre med i kampen som første halvleg skred frem, men de havde så også gjort det ekstraordinært svært for sig selv, efter Sebastian Johns kikser i kampens spæde start.

Og minsandten om Fredericia ikke også skulle komme på 2-0 i første halvleg, da Mikkel Knudsen fik fødderne på en nedfaldsbold efter et frispark, der enten sparkede enormt dårligt på mål, eller leverede en genial aflevering til Mathias “Malthe” Johannsen, der uden problemer kunne bringe gæsterne yderligere foran. Det lader vi være op til jer at vurdere, vi noterede os at Mikkel Knudsen fik en assist, og Malthe fik et mål.

Selvom FC Fredericia havde scoret to mål i kampen, og i starten af opgøret var det mest dominerende hold, så udviklede kampen sig efter scoring til 2-0 mest af alt til noget, der mindede om en slåskamp mellem de to mandskaber. Kolding lagde dog mere og mere pres på FC Fredericia, og kom frem til nogle halve chancer af den grund.

Da dommer Chris Johansen kunne fløjte til start på anden halvleg havde FC Fredericia brugt deres første udskiftning, da Alexander Jensen byttede plads med Christian Ege Nielsen, der havde overdraget anførerbindet til Mikkel Knudsen.

Kolding virkede som det mest tændte hold, da de kom ud fra pausen, og havde også anden halvlegs første forsøg på mål, hvor Elias Rafn Olafsson skulle bruge alle sine 201 centimeter for at holde styr på bolden.

Kolding IF fik pyntet på resultatet efter fem offensive indskiftninger, blandt andet med Rune Nautrup, der dukkede op som en trold af en æske efter 76 minutters spil.

Med scoringen kunne værterne virkelig lugte blod, og pressede ihærdigt på for at udligne.

Og det holdt hårdt til det sidste, men gæsterne fra FC Fredericia formåede alligevel at hive sejren hjem.

Startopstilling

Mål: Elias Rafn Olafsson

Forsvar: Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Mathias “Malthe” Johannsen – Nicolaj Ritter(Lukas Enevoldsen 90′)

Midtbane: Raphael Onyedika – Christian Ege Nielsen(Alexander Jensen 46′) – Kristian Kirkegaard – Christian Tue Jensen(Mathias Gertsen 71′) – Agon Mucolli(Henry “Uzo” Uzochokwu 90′)

Angreb: Justin Shaibu(Dennis Høegh 59′)

Bænk: Alexander Nybo – Mathias Gertsen(Christian Tue Jensen 71′) – Dennis Høegh(Justin Shaibu 59′) – Alexander Jensen(Christian Ege Nielsen 46′) – Lukas Enevoldsen(Nicolaj Ritter 90′) – Henry “Uzo” Uzochokwu(Agon Mucolli 90′)