Onsdagens tur til Hatting-Torsted bød på en overbevisende 5-0-sejr til FC Fredericia, som dermed kan tage fra kampen med masser af selvtillid frem mod weekendens kamp mod Næstved i NordicBet Ligaen.

Udover den sejren, fik Jonas Dal også set nærmere på nogle af de spillere, som ikke har fået så meget spilletid i de første kampe i sæsonen. Blandt de spillere, som tilhører denne kategori, finder man Rasmus Møller, 18 år, og Rune Schelde, 17 år.

Der var nemlig seniordebut til de to unge spillere, som begge er kommet op gennem ungdomsrækkerne i Fredericia. Det var derfor en stolt Rasmus Møller, som efter kampen satte nogle ord på oplevelsen.

“Det er stort, kan jeg sige for os begge, tror jeg. Det er en drøm, som går i opfyldelse. Vi har begge to været med fra ungdommen i nogle år nu, og så står vi nu med førsteholdsdebuten. Det er bare mega fedt.

Han bakkes op af med-debutanten Rune Schelde, som ligesom holdkammeraten var glad for endeligt at få debut.

“Der rammer Rasmus den lige som det er. Det er en kæmpe stor oplevelse, også når vi er to unge drenge fra Fredericia og har været med i ungdommen, så er det jo en helt vild fed oplevelse.

Rune Schelde kom allerede tidligt på banen, da han midt i 1. halvleg erstattede Jacob Buus, mens Rasmus Møller måtte vente lidt længere, da han først kom ind med en halv time tilbage af kampen. Begge spillere nåede dog at sætte deres præg på kampen.

“Nu kom jeg ind i anden halvleg, hvor Hatting-Torsted-spillerne var lidt mere trætte i benene end jeg var, og så kunne jeg komme ind og udnytte det med nogle hurtige løb. Så var det selvfølgeligt fedt for begge, ved jeg, at vi fik en assist hver. Det betyder meget for os.”

De to unge spillere har stadig alderen til at spille U19, og har derfor et år endnu til at udvikle sig til at blive seniorspillere. Håbet er at få spilletid i NordicBet Ligaen, og så ellers bare arbejde hårdt. Det siger Rune Schelde.

“Vi skal blive ved med at kæmpe og blive ved med at give den gas, og så være så meget med i det som muligt. Være en del af det her fantastiske hold. Så ellers bare knokle på, og se hvor det bærer hen, og så bare håbe, at det bærer så langt som muligt.

Hør hele interviewet med de to unge debutanter i videoen herunder.