Fredag aften slår vi dørene op for et sjællandsk hold, som lige nu ligger på sidste pladsen i oprykningsspillet. Det er nemlig HB Køge med 31 point, som besøger et FC Fredericia-hold, der ligger på femte plads med 38 point. Holdene tager hul på den anden halvdel af slutspillet, hvor der venter fem kampe – to på hjemmebane og tre på udebane – tilbage for FC Fredericia før sommerferien.

Monjasa Park med tilskuere får besøg af et mandskab, der tidligere har spillet i Danmarks bedste række, da det i sin tid hed SAS-liga. HB Køge er nemlig en professionel fodboldklub, der bygger på en overbygning mellem to lokale traditionsklubber, Køge Boldklub og Herfølge Boldklub, som blev stiftet tilbage i 2009. Dog blev deres ophold ikke det længste, da de måtte en tur i 1.divisionen efter 2009/2010-sæsonen. Klubben har dog været kendetegnet ved at skabe store talenter, som store dele af fodbolddanmark kender til. Det er navne som Simon Makienok, Jeppe Kjær og Marcel Rømer, som senere har etableret nogle flotte fodboldkarrierer.

Klubben har ambitioner om at skabe flere talenter og ende i Superligaen igen. Det signalerede de kraftigt i marts-måned, hvor de løftede sløret op for næste sæsons planer. Her har de hentet tidligere landsholdsspillere Daniel Agger som cheftræner og Lars Jacobsen som assistenttræner til klubben. De har tilsammen over 150 landskampe, flere danske mesterskaber og pokaltitler samt ophold i både engelsk, tysk og fransk topfodbold. Det har indikeret, at klubben vil markere sig igen som en stor aktør i dansk fodbold, hvor de selv har meldt ud, at det skal hedde Superliga inden for tre år.

Lige nu lugter det langt væk af guldfest i Herfølge, da der er et stykke op til de øverste positioner i ligaen. De har også haft det svært i slutspillet, fordi deres formkurve er den dårligste blandt de seks involverede mandskaber. De har blot fået et point ud af de fem mulige kampe, hvilket var mod rækkens førerhold, Viborg FF, i april. Det har dog siden lignet, at holdet ikke har haft samme gejst og motivation i deres spillestil og udtryk, da man roligt kan betegne dem som et subhold i et oprykningsræs, hvor førerhestene (øverste tre hold) er flere kilometer foran de resterende mandskaber.

Der er derfor lagt op til en fed fodboldkamp, hvor fredericianerne kan revanchere sig ovenpå sidste uges nederlag imod Silkeborg, og det bliver mod et HB Køge-hold, som fæstningsdrengene senest vandt 2-1 over i et opgør, der kunne have endt med flere mål til FC Fredericias fordel.