Da sidste sæson sluttede, var det ikke mange dages sommerferie FC Fredericias to trænere fik. Morten Kjærgaard og Jonas Dal tog til USA, for at være en del af et optagelses stævne, hvor de skulle se et par spillere an.
Én af disse spillere var Steven Enna, som imponerede vores trænere så meget, at FC Fredericia har lavet en 2-årig aftale med Steven.

Det hele gik meget hurtigt for Steven, fra da han mødte Jonas og Morten og til at han stod i Fredericia.
“Jeg deltog i et prøvestævne i Atlanta, hvor jeg heldigvis fik deres opmærksomhed. I slutningen af prøvestævnet snakkede jeg med Morten, som spurgte lidt ind til hvem jeg er og min fodboldbaggrund. Kort derefter kontaktede min agent mig og fortalte at FC Fredericia ville se mig til prøvetræning i Danmark, som heldigvis udmøntede sig i en kontrakt. Det kom som et stort chok for mig, at de ville se mig til prøvetræning og det hele gik utrolig stærkt”, siger Steven.

Siden Steven kom til Fredericia har han boet hos Christian Eges forældre. Steven har først og fremmest ventet på at få hans arbejdstilladelse og dernæst CPR-nummer, før at han har kunne skaffe sig en lejlighed.
“Christian Eges forældre har hjulpet mig utrolig meget, de har været helt fantastiske. Derudover har klubben også gjort alt hvad de kunne for at hjælpe mig. Du ved aldrig helt hvad du skal forventet når du flytter til et andet land, og det er også første gang at jeg er i Europa. Jeg synes at hele processen med at flytte her til og blive registreret er gået hurtigt”, slutter Steven.

Det tog et måned for Steven at få hans arbejdstilladelse, som betyder at han kan træne med resten af holdet.
“Det var dejligt endelig at få min arbejdstilladelse. Det er en stor lettelse for mig, bare det at kunne træne sammen med de andre ude på banen”, siger Steven Enna.

Steven kommer fra Kansas City, hvor han de seneste fem år har spillet college fodbold, men han har spillet fodbold siden han var barn.
“Jeg er født opvokset i Kansas City, som ligger lige midt i USA. Jeg er vokset op med fodbold, det ligger til vores familie. Min far er tidligere professionel fodboldspiler”, siger Steven.
“Kampen imod Vendsyssel blev spillet på en anderledes måde end jeg er vant til. Niveauet er højere og kvaliteten på spillerne er bedre end det som jeg er vant til. Jeg synes at vi spillede en god kamp til trods for at vi ikke vandt. Jeg er glad for at den første kamp er overstået for mig, da det altid er specielt med den første kamp. Det var en stor oplevelse for mig at være på den bane, det var en drøm som gik i opfyldelse, så nu kigger vi fremad imod resten af sæsonen”.

Som angriber er det ens opgave at score en masse mål, men Steven lever med det pres og han vil gøre alt hvad han kan.
“Jeg står op hver dag med den holdning at jeg skal angribe dagen og gøre alt hvad jeg kan for at hjælpe holdet, så jeg er sikker på at målene nok skal komme. Alle hold som jeg kommer til at spille imod er nye modstandere for mig. Jeg kender blandt andet ikke så meget til HB Køge udover det video jeg har set på dem. Jeg ved at det er godt hold vi skal op imod, men jeg håber at få scoret et mål så vi kan få sejren”, slutter Steven.

Steven Enna er en del af truppen som imorgen tager til Køge.

Du kan se hele interviewet med Steven her:
https://www.youtube.com/watch?v=BgpC7H5o01g

Foto: Joan Barløse