FC Fredericia tog søndag eftermiddag imod et sjællandsk mandskab fra FC Helsingør, som kom med selvtillid i bagagen efter sidste uges sejr mod HB Køge. På den anden side havde hjemmeholdet før dagens opgør ikke hentet nogle point i slutspillet. Derfor var der vigtige point på spil mellem oprykningsspillets fjerde og femte plads på en solskinsdag på Monjasa Park. FC Fredericia fik også brudt den dårlige start i slutspillet og vandt kampen med to scoringer af Samson Iyede og Kristian Kirkegaard, som var to spillere, der var iøjnefaldende i hele kampen med flotte offensive finurligheder.

FC Fredericia startede kampen med lyn og torden, hvor mandskabet bød sig godt ind med offensive takter, der viste, at de ville sidde på kampen. Der opstod også en kontroversiel episode efter fire minutters, da hjemmeholdet havde en hjørnesparksmulighed, som faldt i benene på Samson Iyede, som prikkede den snævert ind over stregen, men den blev ikke dømt inde af dommertrioen. Startfasen af 1.halvleg var præget af en masse frispark og et højt intensitetsniveau, hvor begge mandskaber bidrog til denne del.

Leonel Montano kom også frem til en stor mulighed endnu en gang efter hjørnespark i samme sekvens af opgøret. Der skulle i samme ombæring ikke gå mere end få minutter, før hjemmeholdet bankede den i kassen. Det var Kristian Kirkegaard efter at blive assisteret af Christian Tue i det 25.minut, der kom på tavlen til 1-0 efter en flot soloaktion.

Det blev heller ikke det sidste, vi så til FC Fredercia-offensiven i 1.halvleg. Samson Iyede viste sin gode sparketeknik, da han med et flot drøn i det 37.minut gjorde det til 2-0. Udeholdet prøvede at svare tilbage med nogle fine sammenspil, men det blev ikke helt farligt, da makkerparret i midterforsvaret, Mikkel Knudsen og Mathias Johannsen, stod solidt og organiseret. Resten af halvlegen bestod derfor af defensive afværgelser fra hjemmeholdet, mens de lige før pausefløjtet kom frem til endnu en stor målchance, men det gav ikke mål den her gang.

Kampbilledet fortsatte i 2.halvleg, da holdene fastholdt et højt tempo, der gav anledning til chancer i begge ender. Det bølgede frem og tilbage med gode kombinationer og chancer, hvilket betød, at målmændene på hver halvdel viste gode takter. Hjemmeholdets offensive profiler formåede også at folde sig ud i 2.halvleg, hvor især trioen, Samson Iyede, Leonel Montano og Kristian Kirkegaard fortsatte de gode soloaktioner.

Især sidstnævnte kantspiller havde en stor mulighed efter 63.minutter, der ramte stolpen. Der skulle heller ikke mere end få minutter til, før indskiftede, Mathias Gertsen, kom frem til en stor mulighed, som blev afværget på stregen af en FC Helsingør-forsvarsspiller. Udeholdet forsøgte at reducere, men den fredericianske defensiv stod stærkt og var klar til at forsvare sig mod de offensive våben fra Helsingør resten af opgøret.

Dagens sejr sender FC Fredericia på 35 point i slutspillet, og dermed er holdet et enkelt point fra FC Helsingør. FC Fredericia kan øge momentum, når det rødklædte mandskab tager en tur til HB Køge i næste weekend. Her kan de med en sejr rykke op på en fjerde plads, afhængig af udfaldet i Helsingørs kamp.

Se nedenstående billede for at blive klogere på startopstillingen, målscorerne og udskiftningerne: