Silkeborg IF er en stor traditionsklub i Danmark, og denne status er urokkelig for opfattelsen af klubben til trods for, at de har hoppet meget frit mellem Superligaen og 1.division. For klubben har haft super mange flotte meritter og skikkelser i deres eksistenstid. Det er alt fra dengang i 1994, hvor de vandt deres første Danmarksmesterskab til i 2001, hvor de vandt pokalen.

Ikke mindst har en del fodboldpersonligheder sat deres præg på silkeborgenserklubben, hvilket kommer til udtryk gennem nyere tid i form af navne som Morten Bruun, Peter Kjær, Rajko Lekic og Ronnie Schwartz. Derudover har der været en del prominente trænernavne i klubben, da både Preben Elkjær og Sepp Piontek har været cheftræner i Silkeborg. I de seneste år har Peter Sørensen, nuværende FC Fredericia træner, Michael Hansen og Kent Nielsen styret dirigentstokken i klubben.

Det er især Michael Hansen, som i dag er træner for fæstningsklubben, der har sørget for den seneste store succes i Silkeborg-klubben. Han var nemlig manden, som fik rykket klubben op i landets bedste række. Han huskes i 2018/2019-sæsonen for den kompromisløse tillid, som han havde til klubbens unge talenter. Denne tilgang er også videreført til det fredericianske mandskab, når man ser på holdets gennemsnitsalder. Her er mange af spillerne ikke engang fyldt 20-21 år, men de er stadig en del af stammen på holdet.

Denne løssluppenhed gav også pote for Michaels tropper i Silkeborg, da fodbold-feberen smittede hele byen i deres oprykningssæson. Her slog de ironisk nok Viborg 4-3 i et topopgør i en af de sidste spillerunder, der sikrede dem en billet til Superligaen. SIF havde derfor på trods af træner-fyring og resultat-krise undervejs klaret skærene og var tilbage i Superligaen fra sæsonen 2019/20.

I denne sæson jagter de præcis den samme billet som i den historiske sæson, hvor Michael Hansen var cheftræner for klubben. Desuden går nogle af mønstrene igen for det her års Silkeborg-hold, da det består af usædvanlige mange talenter, mens de senest slog det ubesejret førerhold i 1.division, nemlig Viborg FF. De ligger lige nu på 2.plads med 59 point, mens der er fire point op til ligaens nummer et. Derudover har de skabt et stort mellemrum til Esbjerg, som er på 3.pladsen med 52 point, hvilket indikerer, at oprykningen med seks kampe tilbage i slutspillet er i sigte for SIF.

De har også været ustoppelige i foråret, hvor indhentelsen af Nicklas Helenius i AGF har i højere grad medvirket til de gode resultater. Han har scoret otte mål i ni kampe, men spillere som Magnus Mattsson og Sebastian Jørgensen også har bidraget til målkontoen for Silkeborg. Holdet har vundet de seneste otte kampe, hvor de også har den bedste formkurve blandt de seks hold i oprykningsspillet. På den anden side kommer de til at møde et FC Fredericia-hold, der har to sejre i bagagen og sprudlende selvtillid. Her har især offensiven vist takter, der er oprykningsværdige. Derudover mødtes holdene senest i januar-måned til en træningskamp, hvilket endte med en fredericiansk sejr.

Ergo kan man ikke afskrive fredericianerne fra at true rækkens nummer to i søndagens kamp på Monjasa Park, når Michael Hansens kendskab til Silkeborg og hjemmeholdets seneste præstationer i slutspillet kan være faktorer, som kan sætte en kæp i hjulet for silkeborgensernes formkurve.