Fredag aften mødte to mandskaber hinanden på Monjasa Park, som higede efter tre vigtige point. Både FC Fredericia og Hobro IK havde endnu ikke fået tre point i forårssæsonen, hvor det især har set værst ud for hjemmeholdet, der overhovedet ikke havde hentet nogle point i de første tre svære opgør. Dermed havde fredericianerne brug for en sejr for at spille sig ind i top seks spillet, mens Hobro kunne kravle længere op i tabellen og øge deres chancer for oprykningsspil. Det blev dog en pointdeling mellem holdene, da kampen endte 1-1 med målscorerne Mads Hvilsom fra Hobro og Samson Iyede fra FC Fredericia med debutmål i 1.divisionen i den røde trøje.

Hjemmeholdet havde en optimistisk start, der bød på to gode og hurtige muligheder i kampens indledende minutter. Det var også kendetegnet gennem opgøret, at FC Fredericia spillede med en masse gåpåmod og viste stor gejst i det offensive spil. De forreste tre viste gode takter og bidrog med gode dybdeløb og en mod en dueller mod udeholdets defensiv. Hobro spillede på omstillinger og lange bolden gennem hele opgøret, og det var især tydeligt i første halvleg, at Hobro efterlod initiativet til hjemmeholdet.

Dog blev FC Fredericias spil usammenhængende, og Hobro kom bedre med i kampen i slutfasen af første halvleg. Spillet foregik i samme fase meget på midten, og der kom ingen store chancer, som truede keeperne i den første halve time. Der manglede skarphed fra begge mandskaber indtil det 43. minut, hvor Mads Hvilsom udnyttede et fredericiansk boldtab og gjorde det til 1-0 for Hobro-mandskabet.

2.halvleg startede med samme takter fra spillerne i den røde kampdragt som i første halvleg, hvor der blev kæmpet og fightet til den sidste meter. Dog blev det aggressive og offensive udtryk ikke udnyttet helt, da der manglede den sidste effektivitet og rigtig beslutningstagning ved banens sidste tredje del. Derfor foretog cheftræneren, Michael Hansen, en dobbeltudskiftning, og her blev posen rystet.  Det skulle vise sig, at en af indskifterne skulle spille en stor rolle, da Samson Iyede efter 74 minutter udlignede for hjemmeholdet.

Dermed fik FC Fredericia brudt måltørken i foråret, og derfor gav de offensive indskiftninger pote. Efter udligningen fik hjemmeholdet blod på tanden og gik efter alle tre point, dog var der i kampens afsluttende fase en masse frispark og spillestop, der ødelagde rytmen og det sammenhængende spil, som FC Fredericia stod for i 2.halvleg. Således endte kampen med et uafgjort på 1-1, hvilket var et fair resultat set med neutrale briller.

FC Fredericia kan i næste uge på udebane mod Fremad Amager hente sæsonens første sejr, hvilket kan være essentielt for top seks placeringen.

Mål:

0-1 (Mads Hvilsom)

1-1 (Samson Iyede)

Startopstilling:

Målmand: Elias Olafsson

Forsvar: Nicolaj Ritter –– Christian Ege Nielsen – Mathias Johannsen (´80 Alexander Jensen) – Mikkel Knudsen

Midtbane: Mathias Gertsen – Raphael Nwadike – Mikkel Basse (´55 Samson Iyede)– Christian Tue Jensen (´55 Andreas Oggesen) – Kristian Kirkegaard (´80 Dennis Høegh) (´55 Andreas Oggesen)

Angreb: Leonel Montano

Bænk: Alexander Nybo, Dennis Høegh (´80 Kristian Kirkegaard), Samson Iyede (´55 Mikkel Basse), Alexander Jensen (´80 Mathias Johannsen), Tobias Anker, Andreas Oggesen (´55 Kristian Kirkegaard)