I forbindelse med aftenens opgør imod oprykkermandskabet fra Silkeborg IF har vi snakket med cheftræner, Michael Hansen, der giver sit besyv på slutspillet, aftenens modstander samt betydningen af at sætte et godt punktum for sæsonen. Det er ingen hemmelighed, at fodboldklubben fra fæstningsbyen har haft et svingende slutspil. Det er blevet til fire sejre og fem nederlag i ni kampe, hvor der både har været nogle toppræstationer samt underpræstationer fra Michaels tropper.

Han håber, at holdet kan tage et godt resultat med fra Silkeborg, selvom det bliver en svær opgave. Det er netop slutspillets bedste hold, som FC Fredericia skal duellere med i oprykningsspillets sidste runde. Silkeborg-mandskabet skal i næste sæson udfolde sig i landets bedste række, og derfor skal udeholdet, ifølge Michael Hansen, forsøge at byde dem op til en sidste dans før sommerferie:

”Der er ingen tvivl om, at Silkeborg er et godt hold, som skal spille Superliga. Det bliver en underholdende kamp, hvor begge hold vil forsøge at gøre kampen offensiv og fyldt med chancer. Vi skal også bidrage til den del, da vi ikke kan stille os tilfredse med at forsvare os, for Silkeborg-mandskabet skal nok komme til mange chancer. Det er der ingen tvivl om.”

Han håber, at holdet kan vise bedre takter end sidste weekends kamp imod Viborg, da FC Fredericia blev udfordret på mange parametre. Her er det de små individuelle ting, som det rødklædte mandskab skal gøre bedre. Derfor hæfter Michael sig ved, at kvaliteten og indholdet skal gå hånd i hånd, hvis klasseforskellen ikke skal komme til udtryk i aftenens opgør.

”Det er jo logisk, at de er et bedre hold end os, når man ser på tabellen. Men på dagen kan vi gøre ondt på dem, hvilket vi kan gøre ved at yde maksimalt i sæsonens sidste 90 minutter. De små ting skal sidde i skabet, og vi skal tør at spille vores eget spil igennem hele kampen.”, udtrykker en topmotiveret cheftræner.

Desuden er det vigtigt for ham og holdets selvforståelse at kunne sætte et fint punktum for et slutspil, hvor FC Fredericia har været udfordret på skader og en manglende bredde i truppen. Dog mener han, at slutspillet har været godkendt, da holdets pointgennemsnit har været højere i slutspillet, end det var i grundspillet.

”Man må sige, at tabellen ikke lyver, når man ser på vores formkurve i slutspillet. Vi har hentet sejrene i opgørene imod holdene, der kategoriseres som subholdene. Desuden spillede vi en flot kamp i Esbjerg, som viste, at vi også kan spille med, hvor det er sjovt. Derfor har der været stabilitet på den front, når man kigger på tabellen og top seks-kampen.”, siger Michael.

Endvidere kaster han et blik på, hvad holdets største mission har været i slutspillet: at udfolde sig på et individuelt niveau.

”Spillerne har taget den vinkel til sig, at de gerne vil udvikle sig. Vi har været langt væk fra oprykningskampen, men vi har formået at udvikle os og sætte nogle personlige såvel som kollektive mål. Derfor har vi haft et godkendt forår til trods for en svær start.”

Han runder af med at rose holdet for deres slutspil, og han mener, at mange af spillerne har spillet et rigtig flot forår. Her fremhæver han årets spiller, Raphael Onyedika Nwadike, og Kristian Kirkegaard som to profiler, der har været iøjnefaldende for FC Fredericias slutspilskampagne.