FC Fredericias slutspil har været enten eller, da mandskabet har vundet fire kampe, mens det også er blevet til fire nederlag. Der har ikke været pointdeling i de rødklædtes kampe, og dermed har det været et svingende forår. Det startede også hektisk, da mandskabet blev besejret af både Viborg og Esbjerg med flere mål.

Fællesnævneren for disse to kampe er, at der var klasseforskel, og fredericianerne havde svært ved at udfolde sig både på et kollektivt og individuelt niveau. Det blev der dog rettet op på i slutspillets tredje spillerunde, hvor rækkens nummer fem slog FC Helsingør 2-0 på Monjasa Park. Det var en kamp, hvor de offensive kvaliteter kom til udtryk, hvilket især blev understreget med Kristian Kirkegaards flotte solomål, mens Samson Iyede fik hamret bolden i kassen efter et godt skud. Denne kamp var FC Fredericias indgang til en god slutspurt i et oprykningsspil, som ikke gik til fredericianernes fordel i de første runder.

I de seneste seks kampe har Michael Hansens tropper nemlig hentet 12 point i seks kampe, som blandt andet er blevet cementeret via to sejre imod HB Køge og en flot udebanesejr i Esbjerg. Især den sidstnævnte kamp var vigtig for fredericianerne, da det var første gang i slutspillet, at holdet kunne hamle op og slå et top-tre mandskab. Således venter der en svær opgave, når bolden endnu en gang skal trille på Monjasa Park, hvor rækkens førerhold, Viborg FF, kommer på besøg. Udeholdet har overtag på fredericianerne, da de sidste to indbyrdes kampe er endt til viborgensernes fordel med sejre på flere mål.

Cheftræner, Michael Hansen, har også knyttet nogle ord til fredericianernes slutspil og ikke mindst de sidste to opgaver, før sommerferien går i gang:

”Vi har haft et blandet slutspil, hvor vi startede dårligt ud. Vi er dog senere kommet godt efter det, hvor vi har sammensat nogle flotte præstationer, der har givet point. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft det svært imod top tre-holdene (Viborg, Silkeborg og Esbjerg), men sejren i Esbjerg viste, at vi godt kan spille med, når vi toppræsterer. Vi skal derfor ud og slutte godt af ved at forhåbentligt give Viborg og Silkeborg kamp til stregen. Det bliver ikke nemt, men vi er klar til opgaverne.’’