Fredag d. 18. marts 2022 var det atter kampdag i Fredericia – men denne gang ikke hvilken som helst kampdag. FC Fredericias anfører, Christian Ege Nielsen, fik nemlig sin officielle kamp nr. 300 for klubben. En helt særlig milepæl for både hovedpersonen selv, men også for klubben.  

Hvem er Christian Ege?

Christian Ege Nielsen er 31 år, og har en kone og en datter på 2,5 år. Den lille familie er bosat i Fredericia, hvor Ege også er opvokset og har spillet ungdomsfodbold. Ege har altså tilbragt størstedelen af sin ungdom i Fredericia, hvor han dermed også har gået i folkeskole.

I 9’ende klasse tog han dog på en efterskole i Grenå, hvor han herefter tog en viderebygning på skolen, kaldet college, hvor fodboldtræning var en integreret del af skoleskemaet. Her gik han fra 2006-2010. I 2010 skiftede Ege til Brabrand, hvor han spillede i to år, inden han i 2012 fik sin første kontrakt hos FC Fredericia – en kontrakt som i første omgang blot lød på ét år, men som allerede efter et halvt år blev forlænget til 2,5 år.

Den første tid i FC Fredericia

Opstarten i FC Fredericia var helt speciel for Christian Ege. Igennem sin opvækst i Fredericia, har han fået et helt særligt bånd til klubben.

“Det var specielt – jeg er jo altid kommet på stadion med min far og er opvokset i byen. Så jeg har altid haft en særlig tilslutning til klubben. Det var der vi tog ud i weekenderne. Ud og se fodbold med min far og mine venner.”

At få en kontrakt ved FC Fredericia har længe været et stort mål for Ege, og særligt i teenager årene begyndte det at gå op for ham, hvad der i virkeligheden skulle til for at få drømmen til at gå i opfyldelse.

“Da jeg var omkring 15 år begyndte det at gå op for mig at for at nå noget indenfor fodbold skulle jeg træne meget. Og der drømte jeg altid om at spille for Fredericia, fordi jeg er opvokset her og har et nært forhold til både byen og klubben.”

Da drømmen endelig gik i opfyldelse, bød hverdagen på en masse nye oplevelser for den dengang unge Christian Ege Nielsen.

“Det var specielt at få muligheden for at spille her. Jeg var ung da jeg ankom, og var ny i den verden. Jeg havde spillet divisionsfodbold i Brabrand, men det her var et skridt op. Så jeg havde en ydmyg tilgang til min karriere. Jeg trænede rigtig meget og rigtig hårdt, og prøvede at altid gøre det så godt jeg kunne. Det var meget specielt at starte her, fordi jeg jo kunne huske at jeg havde tænkt meget på det, og drømt om en dag at få lov at spille for Fredericia – så det var specielt at det gik i opfyldelse.”

De bedste øjeblikke i FC Fredericia

De nu 10 år i FC Fredericia har budt på både opture og nedture for hovedpersonen selv.

“Der er selvfølgelig nogle kampe der stikker ud – de store kampe og de gode præstationer har jo været fede oplevelser. Men jeg har hele tiden været bevidst om, at det der har været vigtigt for mig har været at nyde processen. Jeg har altid godt ville gøre mig fortjent til de resultater og præstationer – jeg vil gerne have at vi vinder fordi vi er bedst og har en retning og en idé med det vi laver”

Ege kan særligt udpege pokalturneringen i 2017-18 sæsonen, hvor FC Fredericia på mirakuløs vis nåede semifinalen.

“Den kampagne var super fed at være en del af – vi var tæt på at gå hele vejen til finalen. Resultaterne i sig selv er super fede – vi spiller for at vinde. Men det der skiller sig ud for mig er måden vi har gjort det på. Vi har spillet virkelig godt og præsteret på et højt niveau, og fortjent at vidne kampene ud fra de vigtigste præstationsparametre. At kunne gøre det med en klub der er økonomisk underlegen, er hvad der skiller sig ud for mig”

Kammeratskabet i FC Fredericia

Noget af det, som Christian Ege mener, er udslagsgivende i forhold til at bruge så mange år i samme klub, er det særlige kammeratskab der hersker i klubben.

“Noget af det jeg er mest glad for er den kultur der har hersket i omklædningen – jeg føler det har været en sund kultur for alles spillere udvikling.“

Kulturen har ifølge Ege været med til også at forme ham som både spiller og person, da han fra helt ny i klubben altid har følt, at både han og alle andre har haft hver deres holdninger og indflydelse.

“Der har altid været en bred konsensus om at alle skal have noget at sige, og alle er lige meget værd. Vi accepterer at vi alle er forskellige, og vi dyrker hinanden forskelligheder.”

Milepælen

300 kampe er en særlig milepæl i FC Fredericia. Det placerer, som det har været tilfældet i noget tid, Christian Ege som nr. 2 på klubbens all-time liste – kun overgået af Jes Bekke med 371 kampe.

“Det var mere specielt end jeg havde sat mig for. Jeg har brugt noget tid på at tænke over hvordan de 300 kampe og 10 år har udviklet mig.”

Særligt den personlige udvikling, er noget Ege med stolthed ser tilbage på – særligt grundet drengedrømmen om at spille i FC Fredericia, som gik i opfyldelse.

“Når jeg tænker tilbage på hvem jeg var for 15 år siden da jeg var dreng, er det stort at jeg har fået lov at opnå det.”

Christian Ege i fremtiden

Hvad fremtiden byder på for Christian Ege er selvfølgelig endnu uvist – men han foretrækker at gribe det an dag for dag, og yde som om han skal bruge resten af sine dage i FC Fredericia.

“Jeg har det sådan, at indtil jeg ikke er her i klubben mere, vil jeg være her som om at jeg skal være her for evigt.”

I de 10 år som Christian Ege har tilbragt i FC Fredericia, ser han tydeligt at klubben har gennemgået en god fodboldmæssig udvikling – en udvikling han er stolt af at have været en del af, og fortsat ønsker at være en del af.

“Jeg håber at kunne bidrage til en fodboldmæssig udvikling af holdet. Så længe jeg er her, vil jeg gribe hele processen an som om jeg skal være her for evigt – selvom jeg selvfølgelig ved at det skal jeg ikke”

Christian Ege har fortsat to år tilbage af sin nuværende kontrakt, og vil til den tid have tilbragt 12 år her i FC Fredericia – kun tiden vil vise, om det skal blive til endnu flere år.