Hvis man siger, at FC Fredericia lod sejren glide ud af hænderne i Vendsyssel, så gjorde de det præcist modsatte i Køge, en koncentreret og yderst professionel præstation af drengene sikrede de tre point og en foreløbig andenplads i 1. division.

Alexander Jensen kunne have givet FC Fredericia noget af en drømmestart mod HB Køge, da han var hurtig til at udnytte en skovtur fra Oskar Snorre i Køges mål, og selvom vinklen var spids, så var der frit mål, men en glidende forsvarsspiller forpurrede FC Fredericias drømmestart. Den unge offensivspiller har endnu ikke scoret for FC Fredericia, og her missede han en oplagt mulighed for at få ændret netop dét.

Ellers var det egentlig værterne fra Køge, der satte sig mest på spillet i kampens start, men dog uden at komme frem til de helt store målchancer.

Den største chance kom dog til Christian Tue Jensen, da han ikke kunne omsætte et straffespark, der var blev begået mod Christian Ege Nielsen efter cirka et kvarters spil.

Trods Køges overtag tidligt i kampen var det altså FC Fredericia, der skulle komme først på måltavlen, da Andreas Oggesen på kløgtig vis bolden ind efter et hjørnespark efter 21 minutters, som Nicolaj Ritter stod for, og som Raphael Onyedika kom først på, således at kuglen fløj ud til Andreas Oggesen ved kanten af feltet, hvor midtbanekrigeren klogt sparkede bolden nedad, og derved fik den til at hoppe over Oskar Snorre og bringe FC Fredericia foran.

Resten af først halvleg kan ikke beskrives som en fodboldkamp, der vil kun ned i historiebøgerne som noget med alverdens kæmpestore målchancer. Værterne fra HB spillede sig frem til nogle fine muligheder, men ingen af dem tvang redninger ud af Alexander Nybo.

Men for at opsummere.

HB Køge kunne have scoret og være kommet tilbage i kampen i første halvleg, men Fredericia kunne også have været foran med 0-3, hvis Alexander Jensen og Christian Tue Jensen havde udnyttet deres chancer bedre.

HB Køge var mest på bolden i starten af første halvleg, men i anden halvlegs start var det lige omvendt, et flot pres fra FC Fredericia og fin boldomgang udmøntede sig i flere fine muligheder til gæster, hvoraf debutanten Justin Shaibu kom frem de fleste af de muligheder, men manglede den sidste skarphed.

Og FC Fredericia fortsatte de gode takter gennem anden halvleg, og testede Oskar Snorre flere gange fra distancen og med succes.

Hvis FC Fredericia har kørt en kamp hjem på cruise control i denne sæson, så var det netop aftenens opgør i det sjællandske. De fik ikke skabt de store målchancer i resten af opgøret, og holdt samtidigt også HB Køge fra fadet, og den slags fodbold giver altså tre point af de helt gode.


Startopstilling

Mål: Alexander Nybo

Forsvar: Mikkel Knudsen – Lukas Enevoldsen – Mathias “Malthe” Johannsen – Nicolaj Ritter

Midtbane: Christian Ege Nielsen – Raphael Onyedika – Andreas Oggesen(Mathias Gertsen 60′) – Christian Tue Jensen(Henry Ozuchokwu 75′) – Alexander Jensen

Angreb: Justin Shaibu(Kristian Kirkegaard 75′)

Bænk: Erik Nissen – Tobias Anker – Henry Uzochokwu – Mathias Gertsen – Kristian Kirkegaard