Nikolai Ritter er den spiller, som i den nuværende trup som har spillet længst tid i FC Fredericia. Ritter kom til FC Fredericia i 2018 og det er derefter blevet til 147 kampe i FCF-trøjen. Vi satte os derfor ned sammen med Ritter og spurgte lidt ind til hans tid i FC Fredericia.

Familiefar og professionel fodboldspiller, hvordan får man det til at hænge sammen?

Det gør man ved at have en sød hustru, der tager meget af det huslige derhjemme. Man er jo meget væk i weekenderne, hvor hun har børnene selv, og det jo en af bagsiderne af medaljen, hvor man misser en del weekender med sine børn, fødselsdage, konfirmationer. Men for at svare så konkret som muligt, så er det at have en god kone og en sød svigerfamilie som bor i samme by, som hjælper rigtig meget til.

Du kom til FC Fredericia i 2018, så det er ved at være en del sæsoner i FCF-trøjen. Hvad er det der gør, at Du og Fredericia er et godt “match”?

Jeg kom her til efter en del år i Superligaen, hvor jeg måske havde mistet lidt af glæden ved at spille fodbold. Det kan være mentalt hårdt ikke at spille fast, og sidde ude på tribunen når der var kampe, men så ringede Jonas Dal, som var træner hernede på daværende tidspunkt, og spurgte om vi ikke skulle finde ud af noget. Da jeg så kom herned, hvor man sidder i omklædningsrummet hvor der er glade dage, og en klub der fungerer rigtig godt sammen. Man bliver hurtigt en lille familie hernede, når vi tilbringer så meget tid sammen. Så der var mange ting, der gjorde FC Fredericia tiltrækkende for mig, og så tog den ene kontrakt bare den anden, og så 6 år senere er jeg her stadig.

Hvordan ser du udviklingen I FC Fredericia gennem de år du har været i klubben?

Generelt set er der sket utroligt meget rundt om klubben. Siden jeg kom til, er der kommet en ny tribune, flere og bedre faciliteter. Ser man ind i klubben, var der flere som var på deltidskontrakter, staben er blevet større osv. Så der er sket en del, og det er jeg meget glad og stolt over at vidne til, samt en del af.

Sportsligt har det jo set fint ud, i alle sæsoner jeg har været en del af, på nær sidste sæson, er vi endt i top-6. Sidste sæson var rigtig hård, vi troede jo skulle blande os blandt de øverste. Men ser man tilbage på det nu, så lærte vi utroligt meget af den sæson, og jeg tror på, at det har været med til at styrke os som en samlet trup. I Fodboldens verden er der mange facetter der spiller ind om hvordan det går på banen, og efter sidste sæson har vi fået set hinanden i øjnene, og givet et ”løfte” om at denne sæson ikke skal bære præg af den forrige. Og det synes jeg vi har gjort super fint, og er i gang med en rigtig fin sæson indtil videre.

Du er trådt ind i din sidste halvdel som professionel fodboldspiller. Hvordan ser dine fremtidige “karriere-mål” ud?

Lige nu så tager jeg hver dag og hver kamp med glæde, og nyder bare generelt at spille fodbold. Jeg ved jo godt at jeg ikke bliver yngre, og på den måde har jeg fundet en stor glæde i, at hjælpe de yngre spiller på holdet. Vi er en ung trup, hvor jeg er en af de mere erfarne spiller, så følger der også mere ansvar, hvilket passer mig fint. Så hele den her ”leder” rolle, hvor jeg er et link mellem spillerne og trænerne, giver mig stor glæde og jeg nyder bare at kunne hjælpe holdet med det jeg er bedst til.

Med en top-6 placering sikret, hvad bliver målet med slutspillet så?

For det første, så er en top-6 placering virkelig flot, nu hvor vi også lige har talt lidt om sidste sæson. Ser man på hele puljen, så tror jeg næsten alle hold går efter top-6, og ser man økonomisk på det, så er der mange andre klubber som burde ligge foran os. Det største mål med denne sæson var netop top-6 placering, og nu hvor den er indfriet, så gælder det jo om at finde nogle nye mål. Der er jo to hold, som er stukket lidt af i kampen om oprykning, så vi skal bare kigge på os selv, og finde ud af hvordan vi udvikler os bedst, så vi hele tiden bliver bedre og bedre. Modsat sidste sæson, kan vi med lidt mere ro finde, finde de punkter som kan justeres på, så vi hele tiden udvikler os bøde som et hold, men også som en samlet klub.

Om lidt gælder det pokalsemifinalerne mod Silkeborg IF. Hvordan bliver de kampe forvandlet til en pokalfinale i Parken?

Vi skal stå skarpt, og så skal vi ramme et virkeligt højt niveau, måske også håbe at Silkeborg lige mangler de sidste procenter på dagen. Det jo et rigtig stærkt Superliga hold vi står overfor, men med lille portion held og vi rammer dagen i begge kampe, så tror jeg bestemt heller ikke det er umuligt. Vi har stor tro på os selv og egne evner, og så gælder det jo også om at nyde det. Men der skal slet ikke være tvivl om, at vi går efter spille finalen d. 9 maj.