I det forgangne transfervindue er der både spillere, der er kommet til, men også spillere, der har forladt klubben. Kan du give en kort status om det?

For FC Fredericias synsvinkel har det været et vildt vindue, hvor vi har solgt tre spillere i et vintertransfervindue, som normalt ikke er så aktivt, hvis man sammenligner det med sommerens transfervindue. Men ja, der har været stor interesse for vores spillere, ikke mindst fra Sverige, men så har vi jo også Tobias Bach, som blev solgt til AGF. Så fire spillere ud, da vi har ophævet med Jeppe Gertsen inden sæsonstart. Vi har to nye spillere ind, og så har vi fået forlænget aftalen med Lundrim Hetemi, som løb ud den 31. december 2023; den aftale har vi forlænget med Vejle Boldklub. Yderligere har vi fået Christian Gammelgaard ind og Anders Dahl ind. I efteråret var vi 22 spillere i truppen, og nu er vi på 20 spillere, men vi har også færre kampe på programmet i den kommende periode. Vi forventer, at det er det, vi skal bruge, medmindre vi ryger ind i et regn af skader, hvilket vi selvfølgelig ikke regner med. Så overordnet set har det været et vildt transfervindue, som også satte sit præg på vores januar måned, da vi til dels havde rigtig mange skader i den periode, men også fordi de nye spillere først tiltrådte ret sent til truppen.

Alt i alt synes jeg, vi står rigtig fint lige nu. Træningslejren var rigtig god for os, hvor vi også slog HamKam 1-0, og vi leverede også en tilfredsstillende præstation mod Sønderjyske.

Så du mener, at med den trup, der er lige nu, matcher den målsætning, der blev lagt før sæsonstart?

Jeg vil sige så meget, at når vi sælger spillere i 1. division, er det ofte vores bedste spillere, vi sælger, hvor det jo sjældent er den modsatte vej. Så det er klart, når store spillere som Tobias Bach og Nicklas Røjkjær ryger, så står vi jo et andet sted, end vi gjorde, da sæsonen startede, og det kræver selvfølgelig tid at få spillet de nye spillere ind sammen med resten af truppen. Men jeg synes, vi har en rigtig stærk trup, hvor næsten den samme start-11, der blev brugt i efteråret, stadig er til rådighed sæsonen ud.

Tobias Bach blev jo solgt for et rekordbeløb; hvad betyder det for FC Fredericia, når han jo trods alt kun var i klubben en halv sæson?

Det er jo en del af fodbolden, men det er fedt, at vi finder sådan en spiller ved hjælp af vores netværk i 3. division. Men det skal også siges, at det sker meget sjældent. Men på grund af hans talent og hans unge alder, var der interesse fra AGF. Jeg vil så også sige, at det ikke sker hver dag, at vi sælger spillere til top-6 klubber i Danmark. Men det viser jo bare, at hvis man som spiller

kommer til Fredericia, er der også mulighed for at komme videre, og det er også det sted, vi befinder os i lige nu, hvor vi har været gode til at finde spillere og bringe dem videre til større klubber. Her er Røjkjær et glimrende eksempel, som tog et skridt ned fra Superligaen og røg videre til den bedste svenske liga, som selvfølgelig er meget stærkere end NordicBet Ligaen. Så det er jo det, vi er gode til, og har haft god succes med i denne sæson, og det er også noget, vi bestræber os på fremadrettet.

Med en top-6 placering og en slutspilsplads, samt en semifinale i Oddset Pokalen, må man vel konkludere, at det er en godkendt sæson for FC Fredericia. Men hvad er så næste skridt for klubben?

Hvis vi skal drømme stort i denne sæson, og vi ender i top-4 samtidig med at komme i pokalsemifinalen, så vil det jo være fuldstændigt vanvittigt. Det er langt over, hvad man kan forvente af en klub som FC Fredericia; men jeg synes, vi er et rigtig godt sted. At spille sig i pokalsemifinalen for anden gang inden for 5-6 år, det er fantastisk godt gået, og det hører selvfølgelig til sjældenhederne, at et hold fra NordicBet Ligaen kommer helt frem til semifinalerne. Ser man på den vej, vi har haft i pokalen i denne sæson, har vi slået to Superligaklubber ud og slået AaB ud også, som man jo normalt ser som et Superliga hold.

Men vi har en forventning her i klubben, at vi som regel skal ligge i top-6. Vi ser os selv som en top-6 klub, men er også godt klar over, at der kan være sæsoner, hvor vi bliver nummer syv, eller som sidste sæson nummer 8. Så kan det svinge lidt, men vi ser også os selv, som værende en klub, der kan blande sig mellem de bedste i NordicBet Ligaen. Vi mangler stadig at kunne bevise, at vi kan konkurrere mellem de to bedste, men det har vi ikke kunnet de sidste tre sæsoner. Vi håber selvfølgelig at kunne klemme os igennem til Superligaen, men det kræver selvfølgelig mange ressourcer, og der befinder vi os ikke lige nu.