Når FC Fredericia byder velkommen til de forskellige modstandere til sæsonens mange kampe, har banen ofte fået gode ord med på vejen. Det er dog ikke tilfældigt at banen står knivsparkt hver eneste uge. Dette sørger Henrik, der er klubbens groundsman nemlig for. Vi har taget en snak med Henrik om hvad det helt præcist vil sige at have denne stilling og hans spændende historie om at klippe banen til en af verdens største golfturneringer, Ryder:
”Jeg er ansat som noget der hedder teamleder. Men det er fordi jeg både har ansvar her og i lejeparken for de grønne. Men man plejer at kalde det jeg laver for ”groundsman eller grounds manager”. Jobbet går kort og godt ud på at holde banen, så den hele tiden er flot og pæn. Og nu går vi jo faktisk den mest vanskelige tid i møde indtil foråret. Særligt fordi at spillerne begynder at slide på banen. I foråret handler det så især om at få noget varme og noget vækst i banen. Og det bliver jo spændende at se hvordan banen overvintrer.”
At passe og pleje en fodboldbane er en stor opgave. Faktisk skal fodboldbanen på Monjasa Park passes flere gange ugentligt:
”Nu er vi inde i en lidt køligere tid. Det betyder at jeg skal gøre det to gange ugentligt og på selve kampdagen. Men i vækstsæsonen er det nok mere 3 gange om ugen og på kampdagen.”
I september måned fik Henrik en oplevelse han sjældent glemmer. Her var han nemlig med at at få banen til den store golf-turnering Ryder Cup til at stå knivskarpt:
”Jeg er uddannet greenkeeper og har været chef-greenkeeper i Give Golfklub inden jeg kom hertil. I forbindelse med goldklubben har jeg været nede og deltage i nogle turneringer. Jeg har været til Dutch Open nede i Holland og til Italian Open nede ved Rom. Jeg havde så nogle kontakter, der gjorde at jeg kunne komme med ned til Ryder Cup som er noget af det største inden for golf. Det er et helt vildt arrangement, hvor der er flere hundrede tusind inde på banen i løbet af sådan en dag. Alene inde omkring et teested sidder der jo nok omkring 5-6000 mennesker. Så det er helt Champions League agtigt med den vilde stemning. Det er ligesom at se det store engelske kampe, hvor de synger og synger. Det gør de også til Ryder Cup. Jeg var dernede en del af et team som plejede øve og indspilsområderne. Så vi skulle være færdige kl 6 morgenen, så de kunne begynde at øve. Derefter fulgte vi med ind på banen og var med til at klippe derude. Der var 140 greenkeepere dernede, hvor vi var 4 danskere. Den blev helt pæn til sidst banen – Det må jeg sige!”