I anledning af FC Fredericias næste hjemmekamp, har vi lavet et interview med en af klubbens medarbejdere, som primært gør sin indsats bag kridtstregerne. Vi har talt med klubbens fysioterapeut, Susse Bakkely. Susse udgør en stor del af det vi kalder “holdet bag holdet”, i FC Fredericias dagligdag.

Læs lidt om hendes hverdag fra et andet perspektiv i interviewet herunder:

Kan du fortælle os lidt om dig?

Jeg er sportsfanatiker – ikke bare på jobbet men også i min fritid! Og hvis du ikke lige kan fange mig, løber jeg nok langs vandet, kaster med tunge vægte til crossfit, står på longboard og rejser verden tynd med min rygsæk.

Hvad er din rolle i FC Fredericia?

Min rolle er meget alsidig. Jeg er ansat som hovedansvarlig fysioterapeut og fysisk træner for FC Frederica, men min rolle spænder i virkeligheden langt bredere end det.

Hvordan kan det være du valgte at blive fysioterapeut?

Jeg kommer fra en verden, hvor jeg selv har været elitesportsudøver. På grund af en korsbåndsskade måtte jeg selv lægge den drøm på hylden. I det opstod interessen for at arbejde med elitesportsudøvere og herigennem fysioterapi. Herefter valgte jeg så at specialisere mig i “Konkurrence- og eliteidræt”, så jeg blev endnu skarpere på elitesport, sportspsykologi, præstationsoptimering, diagnosticering og udvikling generelt af spillere.

Hvad er det der tiltalte dig ved at arbejde i FC Fredericia?

Med en holistisk tilgang og udgangspunkt i præstationsoptimering og dosering, får jeg spillerne ikke kun fysisk men også mentalt tilbage på banen. Jeg brænder for at udvikle spillerne og øge deres motivation til at fremme deres præstationer og personlige mål. Derudover er hverdagen aldrig ens, fordi man skal være omstillingsparat konstant.

Kan du tage os lidt igennem din dagligdag i klubben?

Dagen starter med en gennemgang af dagen samt spillere, sammen med Michael Hansen og Anders Clausen. Så diagnosticerer jeg skadede spillere – gennemgår genoptræningsplan og dosering med dem, taper spillere og PREP (Forberedelse inden træning).

Når en spiller er skadet, står jeg for return to play, inden de er klar til at deltage i træningen med holdet. Ved dobbelt træningspas er det mig der står for styrketræningen, hvor programmet er sat sammen ift. sæsonen. Dette er bare en del af hovedområderne, derudover kommer de individuelle spilleres behov, der kan være afklaringer igennem hele dagen fra morgen til aften.

Hvordan ser en kampdag ud for en fysioterapeut:

Jeg møder ind lidt før spillerne og gør alt klar. Det gælder lægetasken, medicin, tape, gel, elektrolytter osv. Hvis der er skader, tages der hånd om dem – herefter står jeg for opvarmning/skadesforebyggende post-match.

I pausen tilser jeg spillere og kommer med input af dosering undervejs. Ellers har jeg løbeskoene klar, så jeg kan tilse skader på banen.