AF MARTIN DAVIDSEN – NORDICBET

Baggrundsfoto: TT

Sæsonen er ved at gå på hæld i NordicBet Ligaen, og mens der stadig er spænding om oprykning og nedrykning, er FC Fredericia ved at være i sikkerhed og kan begynde at se frem mod næste sæson efter en stærk halvsæson, hvor klubben har flyttet sig væk fra nedrykningspladserne og op midt i tabellen.

En af forårets sikre spillere har været den rutinerede forsvarsspiller Jesper Juelgård, der kom til FC Fredericia i januar efter et ophold i islandsk fodbold.

”Det første halve år i klubben har været lidt hektisk, men jeg har fået nogle rammer og nogle redskaber til at gøre det, jeg synes, jeg er god til. Jeg er blevet en bedre udgave af mig selv, og det er fedt. Jeg er glad for at møde ind hver dag, hvilket er vigtigt for mig. Det har været en god oplevelse at komme hertil,” siger Jesper Juelsgård i loungen på hjemmebanen Monjasa Park i Fredericia.

Han har en fortid i større klubber som FC Midtjylland, Brøndby og AGF samt i fransk fodbold, og det er første gang, at han prøver kræfter med NordicBet Ligaen. Men han trives i Fredericia, der passer godt til at hans sted i karrieren.

”Det sluttede lidt brat i Island i forhold til, hvad min familie og jeg gerne ville. Jeg stod der i oktober og november og var arbejdsløs, og jeg vidste ikke, hvad der skulle ske. Klubberne foretog sig ikke så meget, fordi der var slutrunde, men jeg fik mulighed for at træne med her i Fredericia og havde en god dialog. Fredericia passede godt ind i forhold til der, hvor min familie og jeg var, og derfor endte jeg med at lave en aftale her,” siger Jesper Juelsgård.

Juelsgård har også landskampe på cv’et, og han har som nævnt også spillet i større klubber, der er sluttet højt i tabellen i Superligaen, men han har det fint med, at han nu spiller i den næstbedste række og kommer ud på stadioner og omgivelser, der er mindre, end hvad han har været vant til.

”Der vil nok være forskel på det, da jeg var 28 år og så nu, hvor jeg er 34 år. Jeg skænker det ikke en tanke. Fodbold er stadig fodbold, uanset om det bliver spillet foran 60.000 på et stadion eller 25 mennesker på tilskuerrækkerne. Der er selvfølgelig noget med intensiteten og nervøsiteten, men jeg vil stadig have det sjovt på en fodboldbane, selvom kampen blev spillet på en træningsbane. Det handler om helheden, og selvfølgelig vil man huske nogle kampe bedre end andre, men min motivation er, at vi skal vinde så mange kampe som overhovedet muligt, og så betyder det ikke så meget, om det er på Wembley eller på Hillerød Stadion. Vi skal prøve at vinde,” siger Juelsgård, der efter mange år på topniveau i dansk fodbold har mange gode oplevelser at se tilbage på.”Jeg har fået nogle fantastiske oplevelser; der har været en pokalfinale i Parken og en landskamp på Wembley, og jeg har været en del af mange landsholdssamlinger. Det var også en kæmpe oplevelse at vinde bronze med AGF, og selvom der også har været negative oplevelser, har der været mange positive oplevelser. Når jeg en dag lægger støvlerne på hylden, vil jeg se tilbage på en karriere, hvor jeg har fået nogle gode venskaber og nogle gode oplevelser,” siger Jesper Juelsgård.

Snart venter en sommerferie, men Jesper Juelsgård er formentlig også at finde i Fredericia i næste sæson, hvor han også har kontrakt med klubben. Og han ser frem til at fortsætte udviklingen – både personligt og for holdet.  

”Mit mål fra begyndelsen har været at gøre så meget jeg kan for at gøre mine medspillere med. Jeg har en erfaring qua min alder, og det prøver jeg at udnytte så godt som overhovedet muligt. Det er en ting, som jeg skal arbejde på, for jeg har aldrig været rigtig god til det. Jeg prøver at blive bedre dag for dag. Men man udvikler sig dag for det, og det er et af mine udviklingsmål,” siger Jesper Juelsgård, der ser spændende perspektiver i FC Fredericia.

”Jeg har fokus på sæsonens sidste tre kampe, og så må tiden vise, hvad der sker i næste sæson. Jeg forholder mig til, at jeg har et år mere tilbage her. Det ser ud til, at der kan komme udskiftning i truppen i Fredericia, men jeg synes, at vi har en god klub med nogle gode spillere på holdet. Vi har gjort det godt her i foråret, men der skal også være en base i den nye sæson. Vi må se, hvordan truppen ser ud til den tid, men det ser lovende ud til den nye sæson,” siger Jesper Juelsgård.