Hvis du besøger Monjasa Park ofte, kender til helt sikkert til stemmen, der har været med i tykt og tyndt i mange år. Stadionspeaker Michael Højgaard Jensen har nemlig været tilknyttet FC Fredericia i hele 25 år. Vi har taget en snak med Michael om rollen som stadionspeaker og hvad den egentlig går ud på:

”Min rolle i klubben er primært Stadionspeaker til FC Fredericia’s hjemmekampe. Med til den rolle er der så diverse “under-opgaver” Jeg sørger for at alle journalister/scouts og trænere fra modstanderhold, har startopstillinger, så snart de er tilgængelige. Jeg er på banen for at præsentere holdene når der er indløb. Jeg sørger for løbende indberetning til bl.a. tekst-tv, hvis de skulle ønske det. Jeg står for speak til diverse halvlegs-events, som skulle være arrangeret. Når klubben har sponsor-events før kampen, som f.eks. Sponsor-spinning, leverer jeg også speaks til dem. Så alt i alt, er jeg bare stemmen i baggrunden, som folk hører på stadion.”

Som nævnt før fejrer Michael i år sit 25. år med tilknytning til klubben. Dog har han også haft andre roller end stadionspeaker

”Jeg har været med fra starten, da klubben flyttede til Monjasa Park i september 2006. Men før det havde jeg også min gang omkring holdet, da jeg har dækket FC Fredericia, som journalist for Radio VLR siden 1998. Så nu her i 2023 er det altså blevet til 25 år, med tilknytning til FC Fredericia.”

Gennem de mange år i klubben, er en masse gode minder blevet skabt. Et par stikker dog ud som de aller bedste

”Der har virkeligt været rigtig mange gode minder med FC Fredericia og på Monjasa Park, især alle de mennesker der arbejder og har arbejdet for klubben, samt alle tilskuerne der kommer herude. Hvis vi skal se rent på fodbolden, så står sæsonen 2009/10 stadigvæk levende i min erindring, som både den sæson, hvor der var så meget at juble over i FC Fredericia, men selvfølgelig også den største dukkert, med resultatet i næstsidste spillerunde, som gjorde, at FC Fredericia ikke tog en tur i Superligaen. Men også kampene mod Silkeborg IF i 2018, hvor FC Fredericia, som 1. divisionshold var mellem de sidste 4 i pokalturneringen og kunne have kommet til finalen i Parken.”

Som mange ved har den velkendte TV-serie Sunday foregået på Monjasa Park. Og her har Michael selv faktisk fået en del TV-tid, hvor han skulle spille sig selv i serien

”At være med I alle sæsonerne af Sunday var en virkelig sjov og spændende oplevelse. Godt nok har jeg jo i min tid som journalist lavet masser af live radio om fodboldhold, men at lave TV-serier, det er lidt et andet “bæst” end det man er vant til at lave. Rollen var heldigvis som skræddersyet til mig, da jeg jo bare skulle spille mig selv, nemlig stadionspeakeren for FC Fredericia.”

Stadionspeaker er ikke Michaels eneste rolle. I fritiden plejer han nemlig også sin store fodbold-passion

”Min fritid bruger jeg, som rigtig mange andre mennesker min familie og især min hustru Linda, som har holdt min fodbold-fascination ud i de 21 år vi har været sammen, deraf de sidste 14 år som ægtefæller. Og i det sidste 1 1/2 år har jeg været en del af trænerteamet for Kolding IF’s 2. hold i Jyllandsserien.”