For nyligt erhvervede FC Fredericia Ungdom sig en DBU-stjerne, hvilket anses som et sportsligt skulderklap for det gode og målrettede arbejde, der bliver udført i ungdomsafdelingerne. Rent sportsligt betyder det altså, at FC Fredericias ungdomshold kommer til at spille på et niveau, der giver adgang til de bedre rækker i dansk ungdomsfodbold.

Erhvervelsen af en DBU-stjerne er ikke nem at komme til. Stephan Nyrup, som siden 2021 har været ansat som talentchef i FC Fredericia Ungdom, er også klar over, at man ikke bare kan hvile på laurbærrene efter denne erhvervelse. Der skal nemlig fortsat hårdt arbejde til at bibeholde sådan en stjerne.

I forbindelse med det arbejde vi har lagt for dagen for at erhverve os en stjerne, er der sat en masse processer i gang. Det kræver særligt at vi får fulgt op på de processer som er sat op i forhold til licensarbejdet – her gælder det alt fra hvordan vi træner til hvordan vi udfører vores strategi, siger Stephan Nyrup.

At have modtaget en DBU-stjerne, kommer ikke til at have den helt store betydning for det daglige arbejde der skal ske fremadrettet. For talentchefen handler det mest om at holde snuden i sporet, for fortsat at kunne bygge videre på det gode arbejde. Her er der en klar målsætning.

Det næste skridt bliver, at vi skal have styrket afdelingerne for U17-U19 på samme vis som vi nu har gjort det med det setup man i dag ser ved U10-U15, udtaler Nyrup.

Helt lavpraktisk betyder en DBU-stjerne, at FC Fredericia Ungdom kan holde på de talentfulde spillere, da niveauet bliver højere. Derfor bliver ungdomsholdene automatisk også mere attraktive at blive på.

Rent sportsligt betyder det at vi kan spille i den anden højeste række fra U13 til U15. Arbejdsmæssigt har sådan en stjerne ikke den store betydning for det fremadrettede arbejde – det fungerer mere som et sportsligt skulderklap, som viser at vi er på rette spor og skal fortsætte arbejdet vi har udført indtil nu, siger han.

Hvad fremtiden byder på for FC Fredericia Ungdom er naturligvis i det uvisse. Men hvis det står til talentchefen selv, så skal der fortsat arbejdes målrettet, og altså blive ved med at udbygge på det gode fundament, man nu har fået lagt med erhvervelsen af en DBU-stjerne.

Fremtidsplanerne er selvfølgelig at fortsætte det gode strukturerede arbejde vi har gang i. Igennem det arbejde vil vi forsøge at få en licensstatus, der er høj nok til at vi kan få 1. divisionsfodbold i U17 og U19 afdelingerne, afslutter Stephan Nyrup.