Middelfart Boldklub er en fodboldklub fra Middelfart på Fyn. Klubben spiller til dagligt i landets fjerdebedste række, 3. division. Klubben spiller og træner på Middelfart stadion som har en tilskuerkapacitet på 4.000 tilskuere.

Fodbolden i Middelfart startede den 25. maj 1900, hvor sportsinteresserede i byen stiftede Middelfart Gymnastik og Idrætsklub.

Siden 2015 har eliteafdelingen i fodbold været organiseret i Middelfart Boldklub ApS. Middelfart Boldklub har licensen til at drive divisionsholdet og lejer sig ind på MG&BK’s træningsanlæg med adgang til baner og klubhus og benytter byens fodboldstadion, Middelfart Stadion på Adlerhusvej, hvor der også er omklædnings- og publikumsfaciliteter.

Resultatmæssigt fik Middelfart Boldklub debut i Damarksturneringen efter i 1972 at have sikret sig oprykning fra en 2. plads i Danmarksserien, hvor Vejles reservehold vandt rækken. I 1973 blev det til en 4. plads i 3. division vest og da den placering blev gentaget i 1974, betød det oprykning til 2. division, den næsthøjeste division i det daværende turneringssystem.

Her deltog Middelfart i en enkelt sæson i 1975. Året efter gik det fra 3. division retur til Danmarksserien og divisionseventyret var dermed slut for en længere årrække.

Efter en række år med tilløb til fornyet deltagelse i Danmarksturneringen, vandt Middelfart Boldklub deres Danmarksserie kreds i 2012 og rykkede op i 2. division, den tredjebedste række, hvor klubben befandt sig, indtil nedrykningen til 3. division var en realitet i foråret 2022.

Til sæsonen 2022/2023 i 3. division har der været følgende udskiftninger i Middelfart Boldklubs trup:

Ind:

Robert Kakeeto

Marcus Mlynikowski

Malthe Boesen

Ud:

Matthias Præst