Efter fredagens hjemmekamp mod Nykøbing FC, begynder vi så småt at nærme os afslutningen på dette års udgave af NordicBet Ligaen. Dermed markerer man også afslutningen på FC Fredericias assistenttræner, Anders Clausens, første sæson i klubben.

Assistenttrænerens vej til FC Fredericia har været ganske naturlig – før Anders Clausen kom her til klubben, havde han tilbragt størstedelen af sit liv i fodboldverdenen.

Jeg har levet af fodbold fra 1998-2014. Jeg har været angrebstræner i Næstved Boldklub i to år og assistenttræner efterfølgende, også i to år. Derefter var jeg assistenttræner i FC Roskilde i et år, inden jeg flyttede til Aalborg i sommeren 2020 med min kæreste og tvillinger. I Aalborg havde jeg et år uden fodbold, i hvert fald på træningsbanen. I den periode var jeg kommentator på Viaplay i 1. divisionen i et enkelt år, inden jeg skrev kontrakt med FC Fredericia” siger Anders Clausen.

Den første tid i klubben husker Anders Clausen tilbage på som rigtig god.

Mit førstehåndsindtryk var præcis som jeg havde forestillet mig og håbet på. Jeg kendte jo både FC Fredericia fra min lange karriere som spiller og efterfølgende som træner. Jeg har stadig aldrig vundet på Monjasa Park som spiller” griner Clausen, inden han tilføjer:

Jeg kendte også både Stig Pedersen og Michael Hansen inden jeg havde min første arbejdsdag, så jeg var godt forberedt på hvad jeg gik ind til. Det blev til fulde opfyldt, da jeg trådte ind på direktionsgangen på min første arbejdsdag. Jeg blev mødt af åbne, venlige og meget behagelige mennesker plus en spillertrup, der var super nemme at starte op med og hvor jeg kendte en del af dem i forvejen – jeg har endda spillet mod mange af dem. Men en trup som bare tog imod mig med åbne arme. Alt i alt et fantastisk førstehåndsindtryk”.

Nu, et lille år senere, har indtrykket absolut ikke ændret sig – tværtimod er Anders Clausens forventninger om nogen blevet indfriet.

Jeg har intet negativt at sige om mit første år i klubben, selvfølgelig lige udover at vi ikke ligger i toppen af rækken” siger Clausen med et glimt i øjet, og fortsætter:

Jeg synes alt er gået op i en højere enhed, vi har leveret godt på banen, jeg har fået et rigtig godt makkerskab med Michael Hansen, hvor der også er tid og plads til lidt fis og ballade på kontoret, som jeg virkelig nyder. Vi har en rigtig god vekselvirkning mellem at lave lidt sjov, men også være top seriøse og tage opgaven meget alvorlig, samtidig med at vi selvfølgelig gør alt for at udvikle både hver enkelt spiller men også at vi udvikler os som kollektiv. Jeg synes vi tager skridt i den rigtige retning for at optimere det hele, og gøre det mere professionelt både på og udenfor banen”.

Trods kun en enkelt sæson i klubben indtil videre, har Clausen allerede fået en række gode højdepunkter i klubben. Han husker særligt tilbage på 3-1 sejren i Horsens og pokalsejren over Viborg, som et par af de gode højdepunkter han allerede har haft i klubben.

I den periode hvor vi slog Viborg, gik alt bare op i en højere enhed og vi følte jo nærmest vi kunne gå på vandet, men stadig med den jyske ydmyghed, og stadig velvidende om at vi stadig kunne gøre tingene endnu bedre” siger Clausen.

FC Fredericia har heldigvis glæde af Anders Clausens væsen lidt endnu – han har nemlig kontrakt indtil 2023, og han vil altså derfor være til at få øje på det næste års tid. Hvad fremtiden bringer ved man ikke, men Clausen har en forventning om at blive i nærområdet.

Fremtiden kan man jo kun spå om og jeg kender denne verden på godt og ondt, så jeg ved også at tingene kan gå meget hurtigt. Jeg er flyttet til Vejle med familien og her trives vi virkelig. Min kæreste arbejder i Vejle og vores børn er kørt godt ind i daginstitutionen, så vi håber da på at blive her i mange år. Jeg er virkelig glad for at være i FC Fredericia og kunne sagtens se mig selv fortsætte her. En fantastisk trup og en super stab, hvor alle har det godt med hinanden. Ting som går hånd i hånd med mine værdier og hvordan jeg er som person” afslutter Clausen.