Vendsyssel FF – FC Fredericia 1-1 (1-1)
22. august 2021, kl. 14.00.

Søndag eftermiddag bød på et NordicBet Liga-opgør mellem FC Fredericia og Vendsyssel FF på Nord Energi Arena. To hold, der befinder sig i hver sin ende af tabellen, men som i den seneste sæson spillede uafgjort i begge deres indbyrdes opgør. Både i Fredericia og Hjørring blev resultatet 1-1.

Søndagens kamp blev hurtigt meget åben, da hjemmeholdet kunne bringe sig foran allerede efter 3 minutter. Det var Mikkel Wohlgemuth, der modtog et præcist indlæg fra Tiémoko Konaté og headede bolden i nettet via stolpen.

Efter 12 minutter var vi tæt på at udligne, da Kristian Kirkegaard gik på et hurtigt raid frem i banen. Han afsluttede fra kanten af feltet, men Vendsyssel-keeperen parerede den. Alexander Jensen kom på returen, men kunne akkurat ikke nå at få en kvalificeret afslutning sendt afsted.

Generelt havde vi meget af spillet i de første 25 minutter, hvor vi forsøgte at gennemspille os til chancer, mens hjemmeholdet primært var farlige på kontraangreb.

Efter 28 minutter skete der så en lidt spøjs situation, hvor vi var i angreb. En Vendsyssel-spiller forsøgte at bremse angrebet, hvor Kirkegaard dog når at få den prikket i dybden til Samson Iyede, så han havde en friløber. Det så kampens dommer ikke og dømte et frispark, som han dog kort efter undskyldte på grædende knæ for at have dømt.

Efter 35 minutter fik Vendsyssel et frispark to meter ude fra krydset af feltet. Det tog Montiel sig af, men Nybo havde helt styr på den og kunne følge bolden gå over mål.

Og to minutter senere kunne vi så udligne. Efter en dødbold tog Ege et frispark hurtigt til Samson Iyede, der fløj forbi en masse Vendsyssel-spillere. Han smed den ind i feltet til Kristian Kirkegaard, der lagde den videre til Tue, der afsluttede stensikkert.

Til allersidst i første halvleg fik Vendsyssel FF et hjørnespark. Den blev lagt ind i boksen, hvor der efter lidt tumult i feltet blev afsluttet. Den ramte en Vendsyssel-spiller på vej ud, og den var ikke langt fra at kunne have snydt Nybo ind i målet.

Mere skete der ikke i en første halvleg, hvor vi generelt havde overtaget. Der skulle lige nulstilles, efter hjemmeholdet kom godt fra start med en scoring, men herefter satte vi os på spillet, og det var derfor også fortjent, at vi kunne gå til pause uden at være bagud.

De første ti minutter af anden halvleg forløb forholdsvis roligt, og intet af de to hold kom til de helt store chancer. Det var måske også derfor, at Michael Hansen efter 57 minutter skiftede hele fire spillere ind. Holvad ind for Kirkegaard, Tue ud for Patrick Egelund, Nicolai Ritter ud for Jonathan Kjær og Oliver Olsen ind for Alexander Jensen.

Efter 69 minutter var Valance Nambishi tæt på at score for anden kamp i streg. Et kontraangreb endte for fødderne af Patrick Egelund, der fikst spillede Oliver Olsen i overlappet på kanten. Han cuttede den kort tilbage til Valance Nambishi, der trykkede af lige ind i feltet, men den tog desværre sidenettet.

Til allersidst var Anders Holvad tæt på bringe os foran. En bold faldt til ham i siden af feltet, efter et indlæg blev blokeret. Han trykker af, men en Vendsyssel-spiller fik blokeret den ud til hjørnespark, som også var tæt på at blive farligt. Valance Nambishi kom først på den, men han fik desværre ikke ordentligt træf på den.

Vi fik ikke flere chancer i kampen. Lige som i de to seneste kampe mod Vendsyssel FF blev resultatet 1-1.