Lørdag og mandag bød på en halvleg hver i kampen mod Jammerbugt FC, som måtte afbrydes efter første halvleg på grund af lyn. Første halvleg blev spillet lørdag, og den startede ud med at være en hårdt spillet kamp, hvor hjemmeholdet gik til stålet i starten af kampen.

Efter 12 minutter fik de også kampens første chance, da Mubaarak Nuh sendte en bold afsted fra kanten af feltet, som Alexander Nybo tog sig godt af.

Efter 25 minutter fik vi en stor chacne, da Samson Iyede blev spillet på kanten af feltet af Anders Holvad. Iyede tog et stærkt første træk og afsluttede fra en lettere spids vinkel. Målmanden fik en fod på og redde bolden.

Der skulle dog blot gå tre minutter mere, før vi kunne bringe os foran. Igen var det Samson Iyede, der var på spil. Et stærkt raid frem i banen endte med, at han med lidt held kunne sende bolden ind i feltet, hvor Anders Holvad var kvik og kom først på bolden. Han lagde den til rette for Christian Tye, der sikkert satte bolden i kassen.

Lige før slutningen på første halvleg fik vi en til chance. Erik Nissen forlængede en hjørnesparksbolden hen til Samson Iyede, der flugtede den afsted. Desværre fik han ikke helt ordentligt træf på bolden og sendte den over mål.

Det var også her, at vejret begyndte at se gråt ud. Det startede ud med regn, men blev efterfulgt af lyn og torden i pausen. Derfor måtte kampens dommer udskyde anden halvleg til at starte med. Efter tre kvarters ventetid blev det dog klart, at kampen ikke kunne fortsætte, og dermed blev den udskudt til mandag aften.

Anden halvleg startede lidt ud, som første halvleg gjorde. Hjemmeholdet lagde et højt pres og forsøgte at komme til chancer, men vores defensiv stod godt imod og tillod ikke meget.

Det var først efter 77 minutter, at anden halvleg første rigtige chance kom. Det var vores Alexander Jensen og Samson Iyede, der kombinerede i højre side. Bolden endte hos Anders Holvad, som forsøgte at vende, men blev tacklet. Tacklingen røg ud til Nicolaj Ritter som trykkede af fra kanten af feltet, men desværre i målmandens favn.

Efter 84 minutter kom vi yderligere foran, da indskiftede Oliver Olsen scorede sit første mål for FC Fredericia. Det var ham selv, der headede bolden væk efter en dødbold fra Jammerbugt FC og satte gang i angrebet. Kirkegaard sendte en bold i dybden, der endte hos Samson Iyede, som stormede ned ad kanten og så Olsen stå fri inde i feltet. Han sendte en klasse aflevering ind, som Oliver Olsen sikkert og let kunne sende i mål og lukke kampen.

Og 3 minutter senere lukkede vi så kampen helt og aldeles. Samson Iyede sendte et indlæg ind fra højre side, som Kristian Kirkegaard opsnappede. Han kontrollerede bolden flot, driblede forbi sin mand tæt foran mål og afsluttede så hårdt i kassen.

Herefter blev sejren kørt sikkert hjem, og det endte altså med en sejr på 3-0.

Kommentar fra Michael Hansen:

– Det har været et mærkeligt forløb, så spillerne skal have stor ros for at gå igennem de her dage og reagere på den måde, de gør. Vi får brugt de 45 minutter i dag godt, og de to mål kommer fra folk, der bliver skiftet ind. Alle var med på opgaven i dag, og vi er glade for at få de tre point.

– Vi havde pointene indenfor rækkevidde efter lørdag, men i dag blev det på en måde en ny kamp, hvis man kan kalde det det. Fordi folk er jo egentlig friske nok, men kampen starter lidt forfra, og den får en ny rytme. Som spiller har du ikke meget tid til at falde i hak, og her er det jo min opgave at reagere i holdets tjeneste med de udskiftninger, jeg har.

– Jeg havde italesat det i løbet af søndagen, at det handlede om at prøve at bruge truppen indenfor den her halvleg, og det er jo det, det handler om. At have en gruppe, der tager op for at vinde og byde ind, når de kan. Andre giver plads, og jeg er glad for, at truppen er med på min reaktion.

– Alting var ikke kønt, men jeg synes, at vi var farligst set over de to halvlege, og vi havde optræk til mange gode angreb, så derfor synes jeg også, at det var en fortjent sejr, afslutter cheftræneren.