Der var lagt op til endnu et tæt opgør på Monjasa Park, da Esbjerg fB gæstede tirsdag aften. Det skulle også vise sig at holde stik.

Der var tænding på fra start af, og de over 1200 tilskuere sørgede for, at der var god lyd på lægterne.

Efter 11 minutter var Samson Iyede tæt på. Han trak forbi sin mand på kanten og kom til en afslutning fra en spids vinkel, hvor Jeppe Højbjerg stod godt placeret i målet og kunne blokere skuddet med kroppen.

Spillet gik meget frem og tilbage, og Esbjerg pressede på. Det var dog os, der efter 27 minutter var tæt på at bringe os foran efter et hjørnespark. En svævende bold havnede i hovedet på Erik Nissen, som afsluttede i højre side, men Jeppe Højbjerg diskede op med en fin redning.

Efter 40 minutter sparkede Elias Sørensen fra langt ude. Det var et kvalificeret forsøg, der tvang Alexander Nybo ud i en god redning.

Kort tid efter var Mathias Kristensen millimeter fra at score. Samson Iyede trak forbi sin mand og lagde den bagud, hvor Kristensen stod på kanten af feltet. Han afsluttede første gang, og bolden fløj meget tæt forbi stolpen.

I anden halvleg fik Patrick Egelund sin debut, og den var han tæt på at krone med en scoring, da han blev stukket i dybden af Mathias Kristensen. Fra højre side af feltet afsluttede han fladt og kort, men Højbjerg parerede bolden ud til hjørnespark.

Efter 65 minutter kunne vi bringe os foran. Efter et hjørnespark opstod der klumpspil inde i feltet, efter Højbjerg kom dårligt op til bolden. Den endte hos Valance Nambishi, der med hiv og træk fik bolden over stregen.

Kort tid efter var vi igen farlige efter hjørnespark. Debutanten Patrick Egelund sendte en flad og hård bold ind til Kristian Kirkegaard, der trykkede af, men den blev blokeret tæt inde ved mållinjen.

Herefter fulgte en periode, hvor gæsterne pressede en del på. Vores defensiv stod godt imod, og Esbjerg nåede aldrig helt at blive meget farlige.

Vi var meget tæt på at lukke og slukke kampen i de døende minutter, da Kristian Kirkegaard fik en bold i dybden, som han drev frem mod Esbjerg-målet. Et par driblinger i feltet og så et skud på mål, der blev blokeret, endte i fødderne på Patrick Egelund, der også trykkede af. Desværre blev bolden blokeret, og kort tid efter fløjtede kampens dommer kampen af, hvor vi stod tilbage som sejrherrer.

Kommentar fra Michael Hansen:

– Det var virkelig dejligt at vinde kampe. Det skal vi være glade og ydmyge over. Jeg sagde inden kampen, at jeg troede, at den her kamp ville blive svær for os. Det var to hold, der prøvede at skabe målchancer. Vi stod rigtig godt imod, og vores organisation virkede virkelig flot igen.

– Vi holdt dem til få chancer, og vi skabte selv gode chancer. Der er stadig noget i vores pasningsspil, hvor vi kikser lidt i det opbyggende spil. Vi brænder også mange chancer. En dag får vi ikke så mange chancer, og der skal vi stadig score. Vi scorer for lidt, i forhold til hvor mange chancer vi får. Vi skal hæve os lidt, men vi skal også være glade og stolte over sejren.