Der var masser af vind i Esbjerg, da vi om eftermiddagen skulle på besøg på Blue Water Arena og møde de stribede fra Esbjerg fB. Og vinden havde de også i sejlene fra start. Det første kvarter skabte de en del uro i vores bagkæde, og de kunne derfor også bringe sig foran først.

Efter 14 minutter modtog Elias Sørensen en bold på kanten af feltet. Uden så meget tænketid sparkede han den tørt og lavt mod Alexander Nybos højre side af målet, og der var ikke meget, som Nybo kunne stille op.

Herefter jævnede spillet sig lidt mere ud, og vi kom godt fremad. Specielt vores højre side var meget aktive. Efter 31 minutter blev Alexander Jensen stukket i dybden, hvorefter han sendte et fladt indlæg ind mod Samson Iyede, som forsøgte at dirigere bolden i mål med hælen, men der stod en Esbjerg-spiller i vejen for bolden.

Efter et hjørnespark i 36. minut var vi tæt på at udligne. Det var Oliver Olsen, der stod for enden af hjørnesparksbolden, som havde tid til at tage den ned. Han sendte en afslutning afsted, som blev blokeret af en dynge Esbjerg-spillere, hvorefter Samson Iyede kastede sig ind i bolden og fik sendt bolden kort forbi målet.

Og efter knap 40 minutter sendte Tue et godt frispark afsted mod højre hjørne af Esbjerg-målet, hvor keeperen dog kom godt op og parerede bolden ud.

Vi viste altså gode takter i anden halvdel af første halvleg, og der var derfor stadig grund til optimisme, da dommeren fløjtede til pause, selvom vi var bagud med 1-0.

Tidligt i anden halvleg skiftede vi blandt andre Anders Holvad ind, og efter 63 minutter trak han så et straffespark, som han selv eksekverede stensikkert i midten af målet.

Herefter åbnede kampen sig mere op, hvor begge hold have længere sekvenser med bolden, men hvor det var os, der nok pressede mest på for at tage alle tre point.

Og de tre point blev sikret til allersidst, da Alexander Jensen trådte op til et frispark. Han krøllede den over i det korte hjørne, hvor Esbjerg-keeperen ellers lignede at han havde styr på bolden, men en uheldig aktion endte med, at han blot kunne bokse bolden i eget net.

Det blev den sidste aktion i kampen, hvor vi kunne tage alle tre point med frem fra Esbjerg.

Kommentar fra Michael Hansen:

– Spillerne skal have stor ros for at kæmpe sig tilbage i kampen i dag. I de første 20-25 minutter savnede jeg mod og beslutsomhed. Vi manglede lidt hårdhed i nærkampene, og vi var nok heldige, at vi ikke var bagud med mere end én.

– Da vi kom på 1-1 var vi egentlig indstillet på, at det havde været et fint resultat, så det var to ekstra point, der kom dumpende, kan man godt sige.