Hobro Idræts klub blev stiftet i 1913 under navnet Hobro idrætsforening, hvor de i 1920 skiftede til deres nuværende navn, efter de slog sig sammen med Hobro Boldklub. Midt i 1970’erne var tiderne hårde i Hobro IK, men en saltvandsindsprøjtning fra Hobro Kommune betød, at klubben i årene efter blev styrket.

Succesen fortsatte gennem 2000’erne, hvor klubben sikrede sig oprykning til 2. division i 2005 og senere til 1. division i 2010. Og i deres 100-års jubilæumssæson i 2013/14 kulminerede det hårde arbejde i en oprykning til Superligaen.

Første Superligasæson for Hobro IK endte med en flot 7. plads, som også er deres delt bedste placering i Superligaen, hvor de opnåede samme placering i 17/18-sæsonen, efter de igen var en tur i 1. division sæsonen før.

Alt i alt har klubben haft 5 sæsoner i landets bedste række, hvor deres seneste sæson i Superligaen var i 2019/20-sæsonen. I seneste sæson endte de på 9. pladsen i 1. division blot 2 point fra nedrykningsstregen.

Der er sket et par markante ændringer i Hobros trup siden sidste år, hvor de dog har holdt fast på deres topscorer fra sidste sæson, Mads Hvilsom. Der er dog flere, der både er kommet og gået:

UD:

Christian Cappis

Imed Louati

Alexander Baun

Amel Mujanic (slut på lejeophold)

Anton Skipper (slut på lejeophold)

Hugo Andersson (slut på lejeophold)

IND:

Jakob Hjorth (fri transfer)

Sebastian Avanzini (fri transfer)

Emil Søgaard (fri transfer)

Villads Rasmussen

Frederik Mortensen

Kasper Høgh

Frederik Dietz (rykket op fra U19)

Sidste sæsons indbyrdes opgør bød på et nederlag på 3-2 på udebane, hvor vi spillede 1-1 mod dem på hjemmebane – du kan se scoringerne fra sidstnævnte i videoen herunder.

Højdepunkter fra senest vi mødte Hobro IK, hvor Samson Iyede scorede sit første FC Fredericia-mål

KØB BILLET TIL MORGENDAGENS KAMP HER FC Fredericia vs Hobro IK | FC Fredericia