Det er tid til endnu en artikel fra profilavisen, som er udgivet i samarbejde med ElboBladet. Denne gang handler det om Alexander Jensen, som her snakker om hans start i fodboldens verden og tilvænningen fra at være ungdomsspiller til at være fuldtidsprofessionel.

Alexander Jensen har på kort tid vist sig at være en fodboldspiller, som FC Fredericia kan bruge på flere positioner. Han har varetaget flere midtbanepositioner, mens han også har prøvet kræfter med at spille på back positionen. Det har været imponerende med den alsidighed Alexander udviser, taget i betragtning, at det ikke er længe siden, at han var ungdomsspiller. Det 19-årige talent, der kommer fra en lille by tæt på Herning, har altid brændt for fodbolden. Derfor var det et stort skulderklap, da han fik spillet sig ind på FC Midtjyllands ungdomshold efter gode præstationer til træningssamlinger i udkantsområdet. Her fortsatte han sin personlige udvikling, som har indeholdt nogle bump på vejen til karrieren som seniorspiller.

Alexander fik nemlig at vide i en periode i ungdomsrækkerne, at FC Midtjylland ikke ville tilbyde ham en kontrakt, og det var et stort slag på selvtillidskontoen. Det resulterede i, at han skulle søge i nye retninger for at udfolde fodboldevnerne. Her kom Vejle Boldklub på banen. I Vejle kunne han fuldføre en gymnasial uddannelse samtidig med fodbolden, så der var en plan b, hvis fodboldmålsætningerne forfejlede.

”Man har altid haft en drøm at være fodboldspiller, men det var også vigtigt for mig at have noget ved siden af, hvis nu fodbolden ikke gik som forventet. Så det var fint at have en ungdomskontrakt med Vejle, mens jeg samtidig passede skolegangen”, siger en reflekterende Alexander.

Drømmen kunne realiseres endnu mere, da FC Fredericia hentede det unge talent på en aftale, der løber frem til sommeren 2023. Kontraktforhandlingerne skete dog ikke på den måde, som man traditionelt kender det fra sportsverdenen. Alexander Jensen passede sit arbejde på daværende tidspunkt i en donut-butik, da han spottede sin far på den anden side af gaden. Faren kom gående med et stykke papir i hånden og gik ind til Alexander Jensen, som var i gang med at servicere kunder. Papiret var en kontrakt, som blot krævede en underskrift, før han kunne kalde sig FC Fredericia-spiller.

Fra den dag har Alexander været i et professionelt setup, hvilket har krævet en tilvænning for den hårdtarbejdende midtbanespiller. Han har taget et stort skridt fra at være ungdomsspiller til seniorspiller, hvilket har været særdeles tilfredsstillende for ham, da det hele tiden har været drømmen. Det betyder dog også, at man som professionel fodboldspiller samtidig går glip af sociale arrangementer med sine kammerater, fordi der er en vigtig kamp dagen efter. Det har Alexander dog ikke noget imod, da han argumenterer for, at det er det hele værd, når man så vinder kampene.

”Det krævede lidt, at man skulle omstille sig. Nu skal jeg ikke længere bruge tid på skolen, men i stedet for er det kun fodbolden, som jeg skal fokusere på. Det er dog ikke kun de 90 minutter, som er sjove, men også arrangementerne og menneskerne i FC Frederica”, fortæller Alexander.
Her referer han til holdets solide sammenhold, hvor spillerne bruger meget tid med hinanden og laver sociale tiltag, hvilket han også holder af. Han mener, at han er en del af et godt miljø på og uden for banen, hvor man stiller krav til hinanden. Holdet forsøger i fællesskab at udvikle sig sammen, og det nyder han godt af, da det ifølge ham giver en sund og god konkurrence i truppen.

Han er glad for at være seniorspiller, og han glæder sig til at Corona-pandemien er ovre, da han ser frem til at spille på et fyldt Monjasa Park. Derudover er målsætningen, at han en dag kan rykke op med FC Fredericia, da det vil være en uforglemmelig oplevelse for både klubben og ikke mindst lokalsamfundet. Fra en personlig konto sigter han imod en større udvikling, og derfor mener det unge talent, at det afhænger af ham selv, hvor meget potentialet rækker til.