Så er vi klar med endnu en artikel fra profilavisen, som er skabt i samarbejde med ElboBladet. Denne gang handler det om holdleder Ugur Kocan, som sørger for, at spillerne ser skarpe ud til kamp, og så gør han sit for at bidrage til den gode stemning på holdet.

Ikke alle helte bærer en kappe, for nogle nøjes med at bære drikkedunke og kamptøj. Fællesnævneren for dem er dog, at de præger en mængde mennesker, som holder af dem og beundrer deres indsats. En af de implicitte helte i fodboldklubben FC Fredericia er Ugur Kocan, som er holdleder. Han har tyrkiske rødder og har været bosat i fæstningsbyen i 51 år, og hvis der er en ting, som han elsker, så er det fodbold. I ungdomsårene og senere i seniorårgangene var han tilknyttet den lokale fodboldklub, Fredericia KFUM. Herudover har han altid forsøgt at hjælpe FC Fredericia med en masse små ting, hvor samarbejdet blev mere officielt for tre år senere.

Ugur sørger for de praktiske ting, som strækker sig fra pakning af tøj, organisering af bolde og kegler før kampe og træning, til at byde udeholdene velkomne, når de svinger forbi Monjasa Park. Han kan godt lide at være holdleder sammen med de andre holdledere, da det giver nogle sociale relationer, som han sætter høj pris på. Ifølge ham møder man forskellige typer af mennesker, hvilket giver en god diversitet i et fodboldmiljø som FC Fredericia.
”Jeg kan godt lide at være i FC Fredericia, fordi menneskerne er venlige og imødekommende. Der er også mange unge spillere, som er super spændende at tale med, der bidrager til en god atmosfære uden for banen. Det giver bare et godt miljø, og jeg glæder mig hver gang til at komme i klubben”, siger Ugur.

Den 58-årige holdleder føler selv, at han er en stor bidragsyder til den gode stemning. Det udmønter sig igennem en masse samtaler med spillerne, som ikke nødvendigvis behøver at være fodboldrelateret. Så udover at han sørger for, at det rødklædte mandskab ser skarpe ud i deres kamp- og træningstøj, så prøver han at give spillerne en masse energi og glæde uanset udfaldet af kampene, så længe spillerne har brug for et moralsk boost.
”Der kan være nogle dage, hvor vi ikke vinder fodboldkampe. Her kan jeg godt være påvirket af det i nogle timer, men det er vigtigt at komme op på hesten igen. Derfor forsøger jeg at opmuntre spillerne lige så snart, at jeg ser dem. Det er vigtigt at give dem en masse gejst og energi, så de kan rejse sig igen”, fortæller Ugur.

Når spillerne skal i kamp, og det er betydningsfulde af slagsen, så får Ugur også nerver på. Han mener, at han kan mærke, når holdet er oppe på dupperne og skal præstere, og det smitter af på ham. Derfor er det en stor forløsning, når FC Fredericia hiver en sejr, fordi det kan mærkes i hele klubben. Dét er øjeblikket, som gør jobbet endnu federe, ifølge ham selv. Han håber på at få fede fodboldoplevelser på cv’et, mens han følger FC Fredericia på nært hold.