Efter nederlaget på 0-3 til Lyngby BK tog vi fat i Jonas Dal til en snak om kampen.

Ifølge Jonas Dal var der mange grunde til, at kampen endte som den gjorde i dag:

”Vi laver alt for mange store fejl i dag til at kunne vinde en fodboldkamp. Så møder vi så også et rigtig fint fodboldhold i Lyngby, og det er en kombination der gør, at vi aldrig kommer til at vinde sådan en kamp. Vi giver egentlig os selv muligheden i første halvleg for at komme tilbage, hvor vi har nogle store chancer, men vi giver også nogle store chancer væk, så det er egentlig fair nok, at de fører 0-1 ved pausen. I pausen går vi egentlig alle sammen ud med en tro på, at vi kan komme tilbage, men så bliver der så begået en stor fejl lige efter pausen, og så er vi bagud 0-2. Så bliver det noget sværere, og det giver så et gok i nødden, og vi skal lige komme os efter det, og det synes jeg også at vi gør, men så kommer de så på 0-3, og så bliver kampen lidt lukket der. Men fuldt fortjent at Lyngby vinder 0-3.”

I anden halvleg virkede det svært for FCF at få sat spillet på den øverste halvdel af banen, og Jonas Dal mener også, at det bliver forkrampet foran:

”Vi får den ikke smidt ind i feltet, og vi kommer ikke rigtig bagom Lyngby. De var dygtige til at stå højt og provokere os. Vi forsømte lidt, t få flere aspekter af spillet, i der her tilfælde det lidt mere dybe spil, og vi forspildte også den chance der var i, at få bygget op i den ene side, for så at skifte det modsat. Så vores sideforskydninger var heller ikke helt gode nok i dag. Den store overskrift må dog være, at vi lavede for mange fejl med bolden.”

Lyngbys Jeppe Kjær lavede hattrick i dagens opgør, og han gjorde ondt på FC Fredericia:

”Jeppe Kjær er en enormt dygtig spiller, når han får lov til det, han er god til, som er det at komme mod bolden og kunne vende med den, og han bliver også dygtig, når han kan løbe i rum, og vi giver ham lov til begge dele. Han er dygtig til at blive retvendt mod vores mål, og det gør, at vi er nødt til at bakke. Han er både boldstærk og dygtig til at lave mål.”

Når vi kigger frem, så er der væsentlige ting der skal forbedres, mener Jonas Dal:

”Lige nu skal vi lige samle os selv op, og så skal vi forsøge at vinde den næste fodboldkamp, vi kommer til at skulle spille. Den vinder vi ved at gå tilbage til nogle af de basisting, vi ved fungerer. Vi skal have styr på vores defensiv, og lade være med at lukke mål ind mellem det 20-30 spilleminut, for derefter at skulle indhente noget. Det er altid lettere at spille med en føring i ryggen. Men vi skal se på den defensive struktur og finde ud af, om det er, som det skal være, fordi vi giver os selv dårlige muligheder for at vinde fodboldkampe, når vi kommer bagud. Til sidst skal vi selvfølgelig ikke lave lige så mange fejl, som vi gør i dag,” afsluttede Jonas Dal.

Næste kamp for FC Fredericia er søndag d. 14. april, når drengene drager til Helsingør. Kampstart kl. 13:45.