Vi fik en snak med cheftræner Jonas Dal Andersen efter den første træning i 2019. Her spurgte vi ham indtil de kommende træningskampe og betydningen af genfødslen af fanklubben ”Red Pride”.

Jonas Dal har nydt juleferien med familien:

”Jeg har været en tur i USA, for at se en masse fodboldspillere og pleje noget netværk. Men specielt det at få koblet af og være sammen med familien, og nyde at jeg har tre dejlige søstre og en lækker hustru, gør at man er klar til en ny sæson.”

Jonas Dal er glad for at se, at spillerne ser glade og parate ud:

”Det så ud til, at de havde glædet sig til at komme i gang igen. Det er tydeligt at se, at de har holdt sig i form over julen. Så det bliver fedt at se dem i aktion til vores første træningskamp.”

Og træningskampe har FC Fredericia mange af i løbet af januar og februar, og Jonas Dal ser frem til at få prøvet nogle ting af:

”Alle skal have lov til at vise sig frem. Så kan vi prøve forskellige formationer af. Vi skal prøve forskellige måder at spille bolden op, vi skal være konkrete i nogle af de ting vi gør, og vi skal være omhyggelige med den ene ting vi øver os i, og ikke gå så meget op i resultatet. Det er kampe vi skal bruge til at finde ud af om de ting vi prøver til træning, også virker til kamp. Det handler selvfølgelig også om at komme i spillemæssig form, og se hinanden i relationerne. Så det er derfor vi kommer til at spille mange af dem.”

I løbet af julen har fanklubben ”Red Pride” genopstået, og det er noget, Jonas Dal glæder sig rigtig meget over:

”Jeg er himmelhenrykt over, at der nu er nogle mennesker i Fredericia, der synes, det kunne være fedt at komme og råbe lidt og heppe lidt på os. Det glæder mig helt vildt meget. Jeg glæder mig også til samarbejdet med Red Pride, og de må hjertens gerne komme og spørge og fortælle, hvad de godt kunne tænke sig af os. Men jeg glæder mig helt vildt til at få noget mere stemning på stadion,” afsluttede Jonas Dal.