Inden morgendagens opgør mod FC Helsingør fik vi talt med Jonas Dal om kampen.

Ifølge Jonas Dal er FC Helsingør blevet mere spillende hold, i forhold til sidst de to hold stødte sammen:

”Sidst vi mødte dem, ville de gerne sætte bolden tidligt på spil, og det vil de stadig gerne, men ikke så tidligt længere. Nu har de fået lidt mere spil i holdet, og i særdeleshed hvis de vinder nummer to, så vil de rigtig gerne spille, og de har nogle dygtige spillere til det også. Så det skal vi selvfølgelig se, om vi kan få lukket ned for. Så vi skal undgå, at de vinder anden boldene, og at de får lov at sætte spillet højt på banen.”

Jonas Dal mener, at begge hold gerne vil tage initiativ på banen:

”Det er ikke nødvendigvis os, der skal tage initiativet. Jeg tror også, at Helsingør på hjemmebane gerne vil vise deres publikum, at de har noget i holdet, som er godt, så jeg tror ikke, at vi bare går på banen og får initiativet. Men vi vil gerne tage initiativ og have bolden, og vi vil gerne være dem der med bolden åbner os lidt op, men ikke mere end at vi har fuldstændig styr på det, og det er det, man kalder en kontrolleret offensiv.”

Det vigtigste i kampen på søndag bliver ifølge Jonas Dal duel-spillet:

”Duel-spillet er altid helt vildt vigtigt i fodboldkampe, og som jeg lige var inde på før, så når bolden kommer op, så skal vi vinde den første duel og få samlet op efter den duel, så er vi allerede kommet et godt stykke af vejen. Vi skal også formå at hænge sammen som et hold. Vi skal passe på med at komme til at hænge med de forreste op foran, og vi skal passe på med, at de bagerste ikke kommer for sent op, når vi gerne vil lægge et pres. Så at hænge sammen som et hold bliver også rigtig vigtigt på søndag.”

Christian Ege Nielsen har karantæne, og han kommer derfor ikke til at spille kampen på søndag, hvilket selvfølgelig har noget betydning, mener Jonas Dal:

”Det betyder, at der er noget power og nogle kræfter derinde, der ryger lidt ud af holdet, og så er der også nogle volume rent verbalt, der også ryger ud. Men så har vi så forhåbentlig Mads Eriksen tilbage, som var ude med en lille skade i sidste kamp, så må vi håbe, at han kan gå ind og bidrage med noget af det, vi kommer til at mangle, ved at Ege ikke spiller,” afsluttede Jonas Dal.

Kampen spilles på Helsingør Stadion i morgen. Kampstart kl. 13:45.