I den dramatiske kamp mod Nykøbing FC hvor FC Fredericia vandt med 2-1 efter to mål i overtiden, var der for første gang i lang tid tre spillere fra Fredericia på banen samtidigt. Det drejer sig om Mathias Jacobsen, Christian Ege Nielsen og Agon Mucolli.

Af Andreas Stenshøj

Jeg stillede de tre herrer et par spørgsmål omkring det at spille for FC Fredericia, når man er opvokset i byen og meget mere:

Hvad betyder det for jer at repræsentere Fredericia, på den måde I gør?

”Det er fedt at repræsentere byen, også fordi der er mange der kender mig, og kommer og støtter mig til kampene. Hver gang jeg løber ud på banen, glæder jeg mig til at spille fodbold,” svarede Agon Mucolli.

”Det er som ung det man drømmer om, og det er stort at opnå. Så det betyder meget for mig. Det er stort at spille for byens hold,” supplerede Mathias Jacobsen.

”Det er bare specielt at spille for den by man er vokset op i. Det er følelserne for den her klub, der gør, at jeg spiller, som jeg gør, og giver mig 110 % for holdet. Derudover er jeg selvfølgelig meget stolt af at have spillet 207 kampe for klubben, og at jeg er anfører, da jeg har fulgt holdet siden jeg var barn. Så når jeg zoomer ud og kigger på det, er jeg helt sikkert stolt over at være en vigtig del af holdet og klubben, og bidrage i en positiv retning. Det er en ekstra ordinære gevinst, at spille for den klub jeg er vokset op i. og den klub jeg holder rigtig meget af,” tilføjede Christian Ege Nielsen.

Hvordan er det at spille foran familie og venner på Monjasa Park?

”Man glæder sig selvfølgelig lidt ekstra. Når man ser dem på tribunen, bliver man virkelig glad, så, det ville være løgn, hvis jeg sagde, at det ikke betød noget, for det gør det,” sagde Agon Mucolli.

”Ja, det er super fedt at spille foran venner og familie, og at de gider, at bruge tid på at støtte en i det man laver herude. Og når man så er fra byen, kender man jo også flere, end hvis man spillede for en anden klub, og det er meget fedt,” tilføjede Mathias Jacobsen.

”Det er specielt at ens familie og venner bor så tæt på og følger kampene. Det betyder meget, at de kommer og bakker mig op, men også at jeg kan repræsentere klubben for dem. Det er vigtigt, at der er tætte relationer der følger med i både gode og dårlige tider, det kan alle mennesker skrive under på er vigtigt,” sluttede kaptajnen.

Hvad siger det om klubben, at der er tre der er opvokset i byen, som er på banen samtidigt i sådan en vigtig kamp, og ovenikøbet i en sæson, hvor vi hører til blandt topholdene?

”Jeg synes, at det viser, at klubben er rigtig god til at give spillere fra egne rækker chancen, og at det går godt i ungdomsafdelingen. Det er også en god måde at udvikle de unge spillere på, og gør dem hærdet, når de på et tidspunkt måske skal noget andet i deres karriere,” startede Mathias Jacobsen.

”Ja, det må virkelig give de unge spillere blod på tanden, at de ved, at det er en klub, der gerne giver spillere fra egne ungdomshold chancen. Det må give dem en stor tro på, at hvis man arbejder hårdt nok, kan man selv spille på førsteholdet en dag,” supplerede Agon Mucolli.

”Det er vigtigt, at vi er en klub der har spillere med lokal tilknytning, og som har været igennem vores eget system. Det sender gode signaler til ungdomsafdelingen og ungdomsspillerne om, at der er mulighed for at komme på holdet. Vi har jo også af og til nogle drenge fra U19-holdet med til vores træning. Så hvis man arbejder nok for det, så skal man nok få chancen. Jeg håber, at vi kan være eksempler på, at det godt kan lade sig gøre,” afrundede Christian Ege Nielsen.