Mikkel Foged har længe været en del af førsteholdstruppen, på det seneste har han fået selskab af yderligere to spiller fra FC Fredericias U19-hold. Begge to skal med holdet på træningslejr i Tyrkiet.

Magnus Estiven Rivera Kristensen og Yakub Christian Schilling Øzkir har igennem et godt stykke tid taget del i førsteholdstruppens træning.

Den rette mentalitet
Talentchef i FC Fredericia, Dennis Foged Hansen mener at netop de drenge kan nyde godt af erfaringen fra træningen fra 1. division.

– For både Magnus og Yakub gælder det, at de har nogle fodboldmæssige kvaliteter som kun kan nyde godt træningen på et noget højere niveau end de er vant til. Deres generelle niveau er godt, men fra klubbens side vil også gerne udfordre dem noget mere, så niveauet kan blive endnu højere. De kommer til træning med den rette mentalitet, de vil gerne blive bedre og arbejde hårdt for det, fortæller Dennis Foged Hansen.

I trænerstaben har man også bidt mærke i drengenes arbejdsindsats. Morten Dahm Kjærgaard har set deres flid, og seriøse tilgang til træningen.

– Det er to drenge der bare klør på, og ikke lader sig slå ud hvis de møder modgang i træningen. De forsøger bare at gøre det bedre til næste gang. De går ind til træningen med en god mentalitet og indstilling, fortæller Morten.

Magnus

Magnus Estiven Rivera Kristensen er 18 år gammel, og går på handelsskolen Campus Vejle. Magnus er en alsidig og moderne spiller, der kan indgå på forskellige positioner. Central midt, kant eller back.

– Jeg er virkelig glad for, at jeg har fået muligheden for at træne sammen med førsteholdet. Det har virkelig lært meget om, hvad det vil sige at være professionel fodboldspiller. Jeg skal virkelig være klar til træning og tænke hurtigere, det går bare lige det hurtigere end på U19. Men også hele tilgangen til træningen, altså det her med at møde en time før. Det at få strukket ud og talt af inden træningen starter, så man kan have fuldt fokus på træningen, har virkelig lært mig meget, siger Magnus.

Om Magnus siger assistenttræner Morten Dahm Kjærgaard.

– Magnus indgår fint i det etablerede spil, han bliver selvfølgelig udfordret, men har det rette gåpåmod, fortæller Morten.

Yakub

Yakub Christian Schilling Øzkir er 18 år gammel, og går på Fredericia Gymnasium. Yakub er målmand, og har særligt de seneste år virkelig bygget på sit spil.

Man siger at man skal være en anelse tosset for at være målmand. Her er tosset også et andet ord for modig. Og det mod har Yakub, han går ind i duellerne med angriberne og gør livet surt for dem. At blive inviteret med på FC Fredericias træningslejr ser han som en stor tillidserklæring fra klubbens side.

– Jeg ser det virkelig som en kæmpe tillidserklæring, at jeg skal med til Tyrkiet. Jeg føler også at udvikler mig for hver træning jeg er med i. Træningen med Maciej er på et rigtigt højt niveau, og han flytter mig hele tiden. Han er en rigtig menneskekender, og tilpasser de forskellige øvelser til os. Nybo og Dino er også virkelig gode til at lære fra sig. Og så er det meget lærerigt at se hvordan de forskellige spillere gør sig til kamp, den seriøsitet har jeg taget til mig, siger Yakub.

Om Yakub siger assistenttræner Morten Dahm Kjærgaard.

– Yakub har været i et stykke tid, og har også været i truppen til nogle kampe i starten af sæsonen. Han går ind til hver opgave med oprejst pande og en god gejst, fortæller Morten.

Fremtiden for Magnus og Yakub

For både Magnus og Yakub gør det sig gældende, at de begge to gerne vil bide sig fast i førsteholdstruppen.

– Lige nu er jeg bare glad for at være med til træningen, men på sigt vil jeg gerne se om jeg kan gøre det så godt, at jeg kan blive en del af truppen fast, siger Magnus.

Lige opsat er Yakub også.

– Jeg vil naturligvis gerne etablere mig i truppen. Men lige nu er målet at træne hårdt hver dag og udvikle mig, og forhåbentlig er det nok til at blive en del af truppen en dag, siger Yakub.

Fokus på uddannelse

FC Fredericia har lavet aftaler med drengenes uddannelsessteder, således at de kan deltage i træningen, uden at fraværet generer deres skolegang. Begge skoler har et eliteprogram, som elever der dyrker elitesport kan deltage i. Eleverne skal bare få lavet deres afleveringer, og sørge for at komme til undervisningen ved siden af træningen.

Nu gælder det træningslejren for drengene og resten af FC Fredericia, så vi kan få den bedst mulige start på forårssæsonen i NordicBet-ligaen.