Kigger man på All-time listen fra FC Fredericia, vil man i toppen se navnet Jes Bekke, han spillede 371 kampe for FC Fredericia mellem 1999 og 2012. 

Hentet til fæstningsbyen, efter et ophold i det nordlige Tyskland hos TSV Nord Harrislee, blev Jes så glad for klubben, at klart størstedelen af karrieren blev tilbragt hos FC – og klubben er stadig noget specielt for Jes i dag.

– FC Fredericia og jeg passer bare rigtig godt sammen, hele mentaliteten og temperamentet omkring klubben passer mig enormt godt. At være ydmyg og arbejde hårdt er nogle dyder, som jeg selv forsøger at efterleve. Man passer på hinanden i klubben, man slår ikke et for stort brød og så arbejder man stenhårdt, det kan jeg godt lide, siger Jes.

Jes husker også at den slags dyder var noget der gik igen i omklædningsrummet, og i den daglige færden i klubben.

– I FC Fredericia er ingen for fine til hinanden, er man i og omkring klubben, så er alle døre åbne. Man kan altid gå til Stig, hvis man har noget der snakkes om eller kigges på. Og bare det at man fra bestyrelsens side også er nede og hilse på i omklædningsrummet, betyder også at stemningen generelt er mere nede på jorden. Klubben er et rart sted at være, fortæller Jes.

Efter tiden i FC

I 2012 tog Jes til Kolding FC, med sig havde en træner licens og blev hurtigt spillende assistent for koldingenserne. Her var han med til at rykke dem op fra Danmarksserien til 2. division. Efter den aktive karriere på banen blev han ungdomstræner i Kolding, og kom i fire DM-finaler med sine hold.

Lige nu står Jes som assistenttræner i Middelfart BK med en UEFA A-licens, og forsøger ellers bare at dygtiggøre sig mere og mere.

– Det er klart at jeg stadig har noget at lære endnu, og vi som hold kan stadig blive bedre – jeg føler vi rykker os hele tiden.

Trænerkarrieren er kun lige begyndt for Jes, og han ved godt hvor den gerne må bringe ham hen engang.

– Jeg har sagt til Stig, at når han engang gerne vil have at klubben skal rykke op – så kan han bare ringe jo, griner Jes.

Vender gerne tilbage til klubben en dag

For Jes er det ikke kun i sjov, at han gerne vil tilbage til FC Fredericia en dag. Klubben er i en udvikling som Jes godt kan lide, og med hans historie i klubben er det ikke for sjov, men også et mål at komme tilbage til FC en dag.

– Klubben har dygtige trænere ansat, men en dag vil jeg da gerne være en af de dygtige trænere, siger Jes.

Generelt for Jes er FC Fredericia noget særligt. Det var her han udviklede sig allermest som spiller, og han udviklede sig sammen med klubben. Han kender klubben og vender gerne tilbage en dag.

– Det kunne da være sjovt at træne FC en dag. Klubben er som en lille familie, og den måde den drives på passer mig, igen, virkelig godt, fortæller Jes.

Kommer du stadig på Monjasa Park, Jes?

– Lige så tit programmet tillader det, slutter Jes.

Så ses vi bare på Monjasa Park, Jes.