21-årige Jacob Buus skrev efter træningslejren i Tyskland under på en 2-årig kontrakt med FC Fredericia. Efter at have spillet hele hans ungdom og første del som senior i Odense Boldklub, så satte den unge back en underskrift på en aftale med FC Fredericia, hvilket han er utrolig glad for.

FC Fredericia har været lige dét som Jacob Buus søgte, matchet mellem ham og klubben har passet ham perfekt.

– For mig personligt, kan jeg se mig selv udvikle mig som fodboldspiller i Fredericia-trøjen. Det var helt klart derfor jeg valgte klubben. Jeg kan få en masse spilletid, og ved at spille så kommer jeg også til at udvikle mig, fortæller Jacob Buus.

I Jacob Buus har FC Fredericia også fundet en back, der passer lige ind i den måde som Jonas Dal vil spille fodbold på. Selvom han efter kampen mod Helsingør var træt, gjorde det ham ikke noget. Det er bare den måde han spiller på.

– Helsingør-kampen var vanvittigt hård, jeg har aldrig været i så mange dueller før, men det gør mig ikke noget. Så længe vi vinder må det gerne være hårdt. Derudover så er jeg også en back, der gerne vil bidrage offensivt og det er klart at de mange løb offensivt kommer til at tære på kræfterne. Det tager jeg gerne med, når jeg har al den frihed som jeg har. Jeg har mere frihed til at bidrage offensivt, end jeg havde i OB og det passer mig rigtig godt, siger Jacob Buus.

Jacob Buus har i sin korte tid i klubben allerede kunnet mærke det sammenhold der er i truppen, og han føler selv at han er faldet rigtig godt til.

– Det var jo lidt en uklar situation, da jeg var her til at starte med, hvor jeg skulle træne med og bevise at jeg var god nok til at få en kontrakt. Og det er klart, sådan noget ved de andre spillere jo også – så der socialiserer man ikke så meget. Men lige så snart kontrakten var skrevet under, så kom jeg hurtigt ind jeg gruppen. Det er virkelig nogle gode drenge at dele omklædningsrum med, alle er gode til at snakke med alle. Og så betyder det også virkelig meget at vi laver en masse ting udenfor banen med hinanden, det gør bare det hele meget nemmere at falde til, fortæller Jacob Buus.

Hvis han selv kunne vælge, så ved Jacob Buus godt hvad hans tid i FC Fredericia skulle krydres med.

– Selvfølgelig vil jeg gerne rykke op med FC Fredericia, det vil vi alle sammen, det er hele holdets motivation for at spille her og det skal det også være, det er klart. Men det er ikke bare givet, det er noget vi skal kæmpe for, der er mange om buddet i 1. division, men hvis vi kan blive ved med at rykke os som hold – og når vi har fået Jonas’ system helt ind under huden, så tror jeg på at vi har en chance, slutter Jacob Buus.