Forud for kampen havde cheftræner Michael Hansen pointeret, at skulle man have tre point med fra Hjørring, så var det vigtigt at være klar fra start, for Vendsyssel er ikke hold, man bare lige slår.

Og selvom at der var hele fem nye mænd i startopstillingen i forhold til kampen inden landsholdspausen, så betød det ikke noget for indstillingen.

For drengene var klar.

De fik hurtigt sat sig på spillet og kørte bolden fint rundt, og spillede sig frem til fine muligheder i løbet af kampens første kvarter. Den største mulighed tilfaldt Mikkel Knudsen, der pludselig stod i nordjydernes felt, og var spillet helt blank, men hamrede læderet over overliggeren.

Fredericia fortsatte deres gode spil i første halvleg, og fik også scoret kampens første mål, da Raphael Onyedika driblede sig igennem Vendsyssels forsvars, og afsluttede knaldhårdt og fladt, så bolden kyssede den modsatte stolpe, og derved bragte den talentfulde nigerianer FC Fredericia foran på fornem vis.

Men selvom Fredericia rent spillemæssigt var startet bedst, betød det ikke, at Vendsyssel ikke var farlige.

For det var de.

Særligt nordjydernes omstillinger tvang defensiven til at være på dupperne, heldigvis for de rødklædte manglede den sidste kvalitet i deres afslutninger, hvilket unægteligt gjorde det lidt lettere at holde nullet. Og her var det særligt hjemmebaneholdets Mikkel Agger, der var farlig. Og det var også ham, der ramte målet første gang med stærk afslutning ude for feltet, men Alexander fik afværget skuddet flot.

FC Fredericia kunne dog også være kommet foran med 2-0 efter omtrent en halv times spil, da Kristian Kirkegaard blev spillet helt blank, men det var også tydeligt, at den dygtige tekniker ikke normalt er placeret som frontstürmer på holdkortet, for afslutningen var bare ikke god nok.

Så for at opsummere.

FC Fredericia var bedst i første halvleg og kom foran på et flot mål af Raphael Onyedika, men Vendsyssel havde muligheder for at komme tilbage i kampen.

I starten af anden halvleg forsatte FC Fredericia de samme takter fra første halvleg og var dominerende på bolden, og havde igen også gode chancer til at bringe sig yderligere foran.

Efter cirka en times spil, var der comeback til Andreas Oggesen, der byttede plads med Mathias Gertsen, midtbanespilleren havde været ude med en skade siden første turneringskamp mod Kolding IF. Ligeledes byttede Anders Holvad også plads med unge Alexander Jensen, der startede inde for første gang for FC Fredericia.

Selvom FC Fredericia startede anden halvleg stærkt, så gik gassen lidt af ballonen derefter, de var stadig i kontrol og mest dominerende.

Men de rødblusede skulle have scoret på en af de mange chancer, de fik skabt, for ellers skal der ikke meget mere end en dødbold til, før modstanderen kan komme tilbage i kampen.

Og det var lige nøjagtigt hvad der skete efter 77 minutter, da Alexander Nybo havde sendt en drilsk afslutning ud til hjørnespark. Et hjørnespark, som Mikkel Wohlgemuth sendte ind i panden på Jakob Hjorth, der udlignede uden chance for Nybo i kassen.

Vendsyssels udligning blev målet der afgjorde kampen, begge mandskaber forsøgte ellers at tage de tre point, men sådan blev det ikke, og derefter måtte FC Fredericia tage fra Nordjylland med et enkelt point.

Startopstilling

Mål: Alexander Nybo

Forsvar: Mikkel Knudsen – Mathias “Malthe” Johannsen – Lukas Enevoldsen – Nicolaj Ritter

Midtbane: Christian Ege Nielsen – Raphael Onyedika – Mathias Gertsen – Christian Tue Jensen – Alexander Jensen

Angreb: Kristian Kirkegaard

Bænken: Henry Uzochokwu – Erik Nissen – Andreas Oggesen – Anders Holvad