Nøgleordet var effektivitet for både FC Fredericia og Silkeborg IF, og det havde værterne hørt fra starten af, da Magnus Mattsson flot fandt Nicolaj Vallys efter 6 minutters spil, der hårdt og elegant banke kuglen ind bag Elias Rafn Olafsson.

Efter Silkeborgs scoring faldt hjemmeholdet lidt sammen og overlod det meste af initiativet til FC Fredericia, der var klart mest dominerende på kuglen, og fik kombineret sig frem til en del fine ting offensivt dog uden det helt store slutprodukt.

Selvom Silkeborg var foran, var de ikke synderligt farlige i resten af første halvleg, og kom mest af alt frem til chancer via omstillinger.

Ellers var der ikke det store at berette om første halvleg foruden det tidlige mål.

FC Fredericia kom ud til anden halvleg med samme iver som de sluttede den første, og hvor Christian Tue Jensen var blevet skiftet ud med Mathias Gertsen.

Første skud på mål kom fra Agon Mucolli, der med et frækt skruet frispark var lige ved at snyde Silkeborgs målmand.

Men som anden halvleg skred frem var kampbilledet meget det samme som i første halvleg, hvor FC Fredericia pressede mest på, var mest på bolden og kom frem til de fleste chancer, men manglede lige det sidste hver gang. Den effektivitet, som Kristian Kirkegaard efterlyste inden kampen, kom altså ikke til syne.

Christian Ege Nielsen og Dennis Høegh blev skiftet ind i stedet for Andreas Oggesen og Alexander Jensen, og lidt efter kom Uzo ind i stedet for Agon Mucolli.

Og det var også indskifterne, der stod for Fredericias største chance, da Uzo brød flot igennem på sin venstre side og smed et indlæg ind i hovedet på Dennis Høegh, der ramte fjerneste stolpe ud.

Kort tid efter var det hjemmeholdet, der igen var effektive, da Emil Holten opsnappede en bolden fra Erik Nissen, og han fandt Magnus Mattsson, der driblede sig igennem Fredericia-forsvaret og til sidst landede bolden for fødderne af Nicklas Røjkjær, der kunne gøre det til 2-0 med omkring ti minutter tilbage af kampen.

Scoringen punkterede opgøret, og det blev altså hjemmeholdet, der vandt kampen om at være førsteudfordrer til Esbjerg og Viborg på de to øverste pladser i 1. Division.

FC Fredericia ligger derfor nu på fjerdepladsen i 1. Division.

Startoppstilling

Mål: Elias Rafn Olafsson

Forsvar: Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Tobias Anker- Nicolaj Ritter

Midtbane: Raphael Onyedika – Andreas Oggesen – Kristian Kirkegaard – Christian Tue Jensen – Alexander Jensen

Angreb: Agon Mucolli

Bænk: Alexander Nybo – Lukas Enevoldsen – Mathias “Malthe” Johannsen – Henry “Uzo” Onuorah – Mathias Gertsen – Christian Ege Nielsen – Dennis Høegh