Så snart spillerne trådte på grønsværen, kom solen fem i dagens opgør mellem FC Fredericia og Silkeborg IF. Rækkens nummer to kom på besøg, som har set stærke ud i foråret. Det er blevet sejr efter sejr for mandskabet, mens det rødklædte hold havde to sejre i bagagen mod henholdsvis FC Helsingør og HB Køge. De tilbagevendte tilskuere fik dog ikke set FC Fredericia sætte den ind i målet, da udeholdet trak det længste strå og vandt opgøret 1-0.

Kampens første fem minutter startede med et hjemmehold, der pressede højt og satte sig på spillet. Der var gode offensive takter, som tvang silkeborgenserne endnu længere frem på banen for at sætte et pres. Opgørets første store mulighed kom også efter 12 minutters spil, da Leonel Montano headede den ved siden af målet efter et veludført indlæg af Christian Tue. Udeholdet svarede tilbage med et frispark fra Magnus Mattsson, som ligeledes røg forbi målet.

Det var også nogle af de største højdepunkter i kampens indledende fase indtil det 29.minut. Her slog Silkeborg et indlæg ind på et frispark, hvor en FC Fredericia-spiller fik hovedet på i den forkerte retning. Den røg bag hjemmeholdets keeper, Elias Ólafsson, og dermed stod der 1-0 til Silkeborg efter en passiv start fra rækkens anden plads. Resten af 1.halvleg bestod ikke af andre nævnelsesværdige hændelser, da spillet var rodet, og begge hold stod for en masse fejlafleveringer og tacklinger.

2.halvleg startede med et brag, da hjemmeholdet kom hurtigt frem til en stor målchance efterfulgt af en FC Fredericia-scoring, der blev underkendt på grund af offside. Men det stoppede ikke her fra hjemmeholdet, da de fik tjent sig et frispark fra en farlig position efter et godt run af Samson Iyede. Tempoet i de første ti minutter af 2.halvleg var allerede højere end hele 1.halvleg, der blev spillet langsomt og var meget taktiskpræget. Det var tydeligt, at de fredericianske indskiftninger i pausen i form af Oliver Sørensen og Dennis Høegh havde givet hjemmeholdet meget mere dynamik og bedre boldomgang. Der var flere chancer til hjemmeholdet, men slutproduktet manglede i meget af opgøret.

Michael Hansen foretog også to yderligere udskiftninger, og her røg luften lidt ud af ballonen for det hæsblæsende tempo, som de indlod 2.halvleg med. Spillerne skulle finde hinanden, og derfor manglede den flydende rytme i spillet. Dermed løb det ud i sandet for FC Fredericia i resten af kampen, og de kunne dermed ikke forkæle hjemmepublikummet med en udligning.

Det kan de til gengæld fredag den 7. maj klokken 18:30, hvor dørene bliver slået op for HB Køge. Det endte med en sejr i sidste opgør imod dem, så derfor er der lagt op til en spændende fodbold mellem slutspillets subhold.

Dagens startopstilling: