Når FC Fredericia i morgen tager imod Viborg FF på Monjasa Park, så er det i flere henseender et særligt opgør.

FC Fredericia kan revanchere nederlaget i Esbjerg, og i samme ombæring manifestere sig som et af rækkens tophold, Viborg FF derimod kan virkelig cementere den førsteplads, som de efterhånden har siddet trygt på gennem nogle runder. Men for Mikkel Knudsen er det også det første møde med sin tidligere klub.

Hvad er Viborg for et hold, og hvordan kan vi slå dem?

– Det er for det første et rigtig stærkt hold, der har set stærke ud i alle deres kampe indtil videre, og så er det er et tophold, på den måde at de formår at få noget med fra alle deres kampe, så hvis vi skal have en chance for at slå dem i morgen, skal vi være skarpe på alle parametre, det gælder vores organisation, vores koncentration og kommunikation. Og skal vi slå til, når vi får chancen, for det gør vi, vi har en spillestil, der gør, at vi skaber chancer og de skal omsættes til mål. Men rent praktisk skal vi være gode til at skabe overtal de rigtige steder, vi skal være gode til at fylde feltet på dødbolde og indlæg, og så have modet og troen på at vi kan vinde, for det kan vi, siger Mikkel Knudsen.

Du har været med i flere kampe på begge sider de seneste år, og det har været nogle jævnbyrdige opgør med mange mål, bliver det også tilfældet i morgen?

– Det er to hold, der ikke går på kompromis med den måde, de gerne vil spille på, og det er to hold, der godt kan lide at score mål og skabe chancer, det er nok også derfor, at det har været så mange kampe med så meget gang i den, men det er altid nogle fede kampe, fortæller Mikkel Knudsen.

Og så til den obligatoriske – du står jo overfor en del gamle venner i morgen, hvad betyder det for dig?

– Altså selvfølgelig betyder det noget, men når først kampen er i gang, er jeg så stort et konkurrencemenneske, at det går lidt i sig selv, men det ligger nok mere underbevidst i én, at man gerne vil have håneretten. Men jeg tror ikke kun, at det er mig, der er ekstra motiveret i morgen, det er vi alle sammen, der er ikke nogen, der har slået Viborg endnu, og det vil vi rigtig gerne gøre, lyder det fra Mikkel Knudsen.

Det er vel også den slags kampe, der skal vindes, hvis man vil være med der, hvor det er rigtig sjovt?

– Hvis man vil være med i toppen, så skal man også kunne slå topholdene, det er lige så vigtigt, at kunne slå sin direkte modstander i tabellen, som det er at slå de hold, der ligger under en, og hvis man vil forbi dem i toppen, så skal man være bedre end dem, det er simpel matematik, siger Mikkel Knudsen.