På sin gamle plads i omklædningsrummet står der ”Knulle” på et stykke sportstape skrevet med sort sprittusch. Efter to og et halvt år og en coronapause er Mikkel Knudsen tilbage i FC Fredericia, og har allerede indtaget sin vante plads på højre back, og det med at nærmest tingene er, som de altid har været, var i høj grad også det, der lokkede ham tilbage til FC Fredericia.

Der er en tryghed i Fredericia for Mikkel Knudsen, han kender det hele i forvejen. Han ved, hvordan han skal omgås folk kontoret og holdlederne med Pep og Hansi blandt andre og god del af spiller. Og så  hele den sociale kultur i klubben, som han selv var en kraftig del af, sidst han var her.

– Da jeg snakkede med Ogge og Ege om kulturen, forklarede de mig, at det var meget det samme som før. Det handler om, at selv når vi har tabt en kamp, så møder vi stadig ind til træning og har det sjovt sammen, og det er vigtigt i en lang sæson, for man skal komme videre og arbejde mod næste kamp, man kan alligevel ikke ændre et nederlag.

Og netop fællesskabet er vigtigt for Mikkel Knudsen.

– Jeg tror ikke, at vi er så anderledes i forhold til alle andre. Vi vil gerne have det godt med dem, som vi arbejder sammen med, sådan er fodboldspillere også. Og det vidste jeg, at jeg ville få i Fredericia.

Det er tit sådan i fodboldverdenen, at man er sig selv nærmest, og bare går op i, om man selv gør det godt.

– Det fællesskab, vi har i klubben, er med til, at vi ønsker det bedste for hinanden, det kan godt være, at man vil det bedste for en selv, men vi ønsker helt oprigtigt det bedste for hinanden, også selvom det ind i mellem er på bekostning af en selv.

Skulle finde sig selv igen
– Mange der kender mig, vil nok sige, at jeg har en lille smule OCD, det har jeg nu ikke, men de har ret, at jeg godt kan lide, at der styr på tingene.

Situationen i Viborg var ikke optimal i forhold til at få spilletid. Men i Fredericia havde man sagt farvel til Jacob Buus, og havde derved en ledig plads på højre back, hvor Mikkel Knudsen tidligere havde huseret med stor succes.

Som han selv siger, så var muligheden for at komme tilbage til Fredericia en mulighed for at finde sig selv igen som spiller.

– Man skal gøres sig fortjent til spilletid, men jeg kendte klubben i forvejen, og der kender jeg mig selv godt nok til, at jeg slet ville kunne komme ind i en rytme igen og præstere bedst muligt.

Og her er ordet ”rytme” et nøgleord for Mikkel Knudsen, og i særdeleshed nu hvor han er flyttet til København med sin kæreste Camilla, der er startet på politiskolen i hovedstaden. Det giver Mikkel Knudsen en masse rejsetid, men det gør ham egentlig ikke noget, når det nu er blevet hverdag.

– Vi er enormt privilegerede som fodboldspillere, og har en hverdag, hvor den slags kan lade sig gøre. Det tager to timer, fra jeg tager toget i København, til jeg står på Monjasa Park, så jeg er ofte hjemme omkring klokken 16-17 stykker, og det svarer jo til, hvornår mennesker med et normalt arbejde kommer hjem.

Her handler det igen om at finde en god rytme i hverdagen, og en måde at bruge transporttiden fornuftigt. Men det er ikke så svært.

– Det handler jo bare om, at jeg skal gå lidt tidligere i seng og stå lidt tidligere op, end jeg før har skullet.

Og når vi kommer på anden side af året, så håber Mikkel Knudsen, at han er kommet ind på sin kandidat på SDU via Syddansk Elite, og så kan bruge sin rejsetid på at læse.

– Lige nu slapper jeg bare af og hører podcasts, når jeg kører i toget, men jeg håber da, at jeg kommer ind på kandidaten, så jeg bare kan bruge transporttiden på at læse, det er i hvert fald planen.