FC Fredericia hentede den 24-årige Mikkel Basse, som var uden kontrakt, lige op til forårssæsonen. Vi har taget en snak med ham for at få et større kendskab til midtbanespilleren, tiden uden kontrakt samt fremtidsambitionerne. Midtbanespilleren har allerede i en ung alder været på fine adresser, eksempelvis Lyngby Boldklub og FC Helsingør, der har budt på superligakampe til Mikkel for sidstnævnte klub. Han husker tilbage på oprykningskampene mod Viborg i 2017, der gav adgang til superligaen. Dette minde samt den efterfølgende sæson i Danmarks bedste række sidder fast i hukommelsen hos Mikkel, da disse oplevelser gav interesse fra udlandet, blandt andet i Spanien og Belgien.

Han vil heller ikke lægge skjul på, at den største drøm er at være iført Barcelona-trøjen, mens der tikker opkald fra Kasper Hjulmand til en landsholdssamling. Det vil han altid arbejde for at opnå, men lige nu er de kortsigtede ambitioner at fokusere på at spille en masse kampe, genfinde rytmen og være med til at spille FC Fredericia i top-6.

Det hele har dog ikke været helt nemt for den unge midtbanespiller, da der har været nogle fodboldmæssige bump. Det har nemlig været en frustrerende og hård udfordring for ham, at han har været kontraktløs, mens der også har været corona. Dette har gjort, at klubberne har haft det sværere økonomisk, og dermed har transferaktiviteten ikke været så høj som tidligere. Netop sådan en udfordring tester både de mentale og fysiske aspekter hos en professionel fodboldspiller, der brænder for at være på grønsværen. Derfor har Mikkel brugt den kontraktløse periode på at opretholde den gode form og holde hovedet højt, mens arbejdsmoralen og støtte fra familien har været vigtige faktorer for at komme igennem en svær tid.
” Jeg har gjort stort ud af, at min hverdag forblev nogenlunde struktureret med hensyn til søvn, mad og træningstidspunkter. Hjemme hos min familie på Sjælland har jeg heldigvis kunne træne i området, hvor der er en kunstgræsbane og gode løbeområder.”, siger Mikkel. Derudover har han arbejdet med de mentale aspekter gennem afspænding og yoga, der har hjulpet på at styrke mindsettet og lægge en dæmper på tankemyldrer.

Hans passion for fodbold er heller ikke til at tage fejl af, da han anser sporten samt familien som det vigtigste for ham. Herudover har han hobbyer som at omgås med nære venner til en omgang brætspil, mens han lige er begyndt at lære at spille klaver.

Dog er der ingen tvivl om, at Mikkel Basses håndtering af sådan en udfordring som at være kontraktløs tyder på, at FC Fredericia har hentet en stærk personlighed til klubben. Derudover er det at være uden kontrakt svært for alle fodboldspillere, men Basses måde at tackle problemerne på er eksemplarisk og inspirationskilde til andre professionelle atleter.

Vi er i FC Fredericia glade for, at han repræsenterer den røde trøje!