Efter søndagens 2-0 sejr til FC Fredericia over FC Helsingør, så var der et stort smil hos cheftræneren, Michael Hansen. Det var heller ikke uden nogen grund, da holdet brød den dårlige start, som de havde fået i slutspillets første to kampe. Her var det blevet til to nederlag, og dermed var det ikke svært at se på både holdet og cheftræneren, hvilken betydning, som sejren havde for mandskabet.

”Jeg var virkelig glad for, at vi fik vist i en hjemmekamp, hvor vi får det udtryk, som vi har haft i mange hjemmekampe, men i dag er der mange toppræstationer. Det synes jeg ikke, vi har haft så mange af. Så jeg synes, der er rigtige mange spillere, der leverer i nærheden af deres højeste niveau lige nu. Så det gælder for os at bringe det frem så muligt, som overliggeren kan løftes, men i dag glæder jeg mig over, at vi kommer op og rører ved den.”, udtaler Michael.

Cheftræneren glæder sig især over, hvilket udtryk, som hjemmeholdet viste over de 90 minutter. Det var en kamp, hvor fredericianerne spillede med stort overskud og selvtillid til trods for to nederlag i træk mod oprykningskandidaterne fra Viborg og Esbjerg. Dog roser han også det defensive spil, hvor holdet også formåede at skrabe en clean sheet, som hjælper holdets selvtillid og mod:

”Det var vigtigt at komme ud, have mod og give den gas i det offensive spil. Det var formentlig en seerværdig kamp i forhold til bølger i begge ender, og spillere, der kiggede fremad, fordi mulighederne var der. Jeg så et Fredericia-hold, der spillede godt og kvikt, men tog specielt også de defensive en mod en-dueller seriøst.”, siger en begejstret træner.

Han har flere gange i den her sæson kastet et blik over, at holdet tør at folde sig ud og vise deres individuelle kunnen. Her har han især argumenteret for, at det vil hjælpe på både den personlige og kollektive udvikling, at individualisterne viser deres kvaliteter. Dét var han også tilfreds med efter opgøret, da holdet bød sig godt ind med flere individuelle takter, som cheftræneren har efterlyst tidligere i sæsonen:

”Individualisterne kan kun folde sig ud, hvis strukturen er sat, og folk kan være lidt kreative. At der er flere momenter i et angrebsspil, der kan gøre det – eller et defensivt arbejde. Altså jeg synes, vi arbejder godt defensivt den anden vej, og vi er ydmyg nok, når Helsingør har bolden.”, uddyber Michael.

Han kommer også ind på, hvad holdet skal bruge den kommende uge på, og derefter roser han indskifternes rolle i Helsingør-kampen. Det kan du høre mere om lige her: