Der er nu spillet halvdelen af slutspillet for de medvirkende hold i oprykningsspillet, og her er der dannet sig et klart mønster. FC Fredericia indgår i en subgruppe med HB Køge og FC Helsingør, som er afskrevet fra oprykningskampen, mens de andre tre hold er stukket af. Det har også vist sig for rækkens nummer fem, FC Fredericia, at topniveauet ikke har været til stede i opgørene mod top tre. Dette kommer cheftræner, Michael Hansen, os ind på i følgende interview, hvor han reflekterer over slutspillet indtil videre og morgendagens kamp imod HB Køge.

”Det (slutspillet) afspejler fuldstændig, hvordan vi ligger i tabellen. Også faktisk hele grundspillet i det. Vi har haft det ualmindeligt svært ved de tre tophold, Viborg, Silkeborg og Esbjerg. Her har vi haft for få kampe, hvor vi har budt rigtig godt ind.”, udtaler manden, der styrer det rødklædte mandskab.

Herudover hæfter han sig, at holdet er på rette spor efter en hektisk start på foråret. Her ser han på holdets nuværende form som et resultat af reduceringerne af truppens skavanker. Derfor har mandskabets friskhed været med til at øge bredden i truppen, hvilket han glæder sig over:
”Vi har bevæget os et godt sted hen fra at dykke i foråret, sikkert af mange grunde. Så synes jeg, vi er virkelig, vi er opadgående i de seneste to-tre uger. Det skal vi selvfølgelig fortsætte med.”

Cheftræneren tror også på, at kampbilledet imod det sjællandske hold, HB Køge, bliver nogenlunde det samme som for to uger siden, da mandskaberne tørnede sammen. Her trak fredericianerne det længste strå og hev alle tre point med hjem gennem en overbevisende og flot offensiv spillende præstation. Men han tror stadig på, at det bliver en svær opgave i morgen aften klokken 18:30.

”Det bliver svært. Det bliver en lige kamp. Målmæssigt kommer vi til at være lige omkring hinanden hele tiden. Det vil være +1 til et af holdene, og der bliver en masse fight og energi, som jeg egentlig synes, at begge hold stadigvæk har i det. Det bliver en god kamp på andre præmisser, og vi skal virkelig gøre os umage med det, vi er gode til for at bryde HB Køge ned.”, siger Michael.

Afslutningsvis håber han på at forkæle hjemmepublikummet med en sejr efter skuffelsen i søndags, hvor de tilbagevendte tilskuere overværede en Silkeborg-sejr på Monjasa Park. Her manglede den sidste skarphed foran målet fra de offensive kræfter, som han håber kan bidrage med mål og give tilskuerne en sejr:  

”På vores egen hjemmebane vil vi gerne give dem en sejr. Dét jeg manglede i søndags, var at give dem et mål, så det kan gå hånd i hånd i morgen. Vi kan alle sammen godt bruge en hjemmesejr, og den vil vi selvfølgelig gå efter.”

Se hele interviewet her: