Det er ikke Hr. Hvem-som-helst, der nu står i spidsen for Fredericias bedste fodboldhold. Hvert fald, når vi kigger på meritter.

For Michael Hansen er med 371 superligakampe solidt plantet på en sjetteplads over flest spillede kampe i landets bedste række, en sjetteplads han i øvrigt deler med den legendariske Brøndby-målmand Mogens Krogh.

– Som teenager begyndte det at blive mere seriøst for mig, jeg har altid spillet, men det var der, at det blev mere seriøst.

Fodbold har fyldt det meste af Michael Hansens liv, hvis ikke nærmest det hele.

Opvokset på Falster, og det var da også her, at Michael Hansen fik sin første kontakt med fodbolden, og nåede at spille for både B1938, der ligger i den lille by Idestrup og senere B1901 inde i Nykøbing, og hvor han fik førsteholdsdebut for sidstnævnte i en alder af bare 17 år.

Herefter gik turen til Sjælland og nærmere bestemt til Næstved Boldklub, som gav ham sin superligadebut, dengang hed rækken bare 1. Division.

Kort tid efter hentede Silkeborg IF ham til Jylland i 1991, og det skifte skulle vise sig at komme til at fylde en hel del for Michael Hansen, det var her han fejrede sine største triumfer, og hvor han skulle komme til at spille størstedelen af sin voksne fodboldkarriere.

– Silkeborg blev basen for mig, vi vandt bronze og så senere guld. Jeg rykkede jo også til Odense, og senere Holland, men min kæreste og nu kone, blev i Silkeborg med vores søn, siger Michael Hansen.

Tiden med fodbold i det jyske gik, og falstringen blev efterhånden mere og mere forankret i den jyske muld med familien, og som årene gik, begyndte tankerne at falde på, hvad der så skulle ske, når fodbolden var slut engang.

– I løbet af mit sidste år som professionel, begyndte jeg at snakke med en ejendomsmægler inde i Herning, og begyndte faktisk også at arbejde hos ham på mine fridage. Så de første fire måneder efter at have endt min fodboldkarriere, arbejdede jeg faktisk hos ham, fortæller Michael Hansen.

Herefter kom Skive IK på banen med et tilbud om at blive cheftræner hos dem, og Michael Hansen sagde straks ja. Han har altid været typen, der godt kunne lide spillet, og interesserede sig meget for det. Og det gælder både på og udenfor banen.

Efter fem sæsoner hos skibonitterne med hæderligt pointgennemsnit, og en flot fjerdeplads i 1. division, gik karrieren videre til FC Vestsjælland. Alt imens var Michael Hansen også ved flere lejligheder blevet brugt som kommentator og ekspert hos diverse fodboldmedier.

– Man kan mene, hvad man vil om fodboldmedierne, og jeg kan egentlig godt lide at være en del af det, men det er klart, at man skal skille det lidt ad, når man nu er cheftræner, fortæller Michael Hansen

Michael Hansen er meget bevidst om mediernes rolle i fodboldverdenen, og hvordan de forsøger at portrættere den verden, som de primært beskuer udefra.

– Der er en klar kontrast mellem hverdagen som træner, og så den hverdag der diskuteres på bold.dk eller TV3 Sport. Verden udenfor ser fodbolden meget sort-hvid, fortæller Michael Hansen.

– For i dagligdagen som fodboldtræner handler arbejdet om hele tiden at udvikle de små nuancer og parametre, der nu kan lade sig gøre, så man hele tiden flytter sig fortsætter han.

Det gør også, at Michael Hansen vejer sine ord nøje, inden han taler med pressen. Heldigvis for ham der en klar forskel på opmærksomheden fra 1. division og så op til Superligaen, hvilket er rart.
– Det giver selvfølgelig noget bøvl på den front, når man bliver cheftræner, men der er heldigvis ikke så meget af det i 1. division, siger Michael Hansen.

Han gør det dog også altid klart for spillerne, at de ikke skal lytte til, hvad han siger til medierne, men i stedet lytte til hvad han siger, når de er i enerum.

– Altså, der er jo forskel på, når jeg sidder og snakker med dig, og laver et interview til klubben, og så når de ringer bold.dk eller avisen, der ved jeg jo godt, hvilken plade jeg skal sætte på, fortæller Michael Hansen.