FC Fredericia ligger over Silkeborg IF, når de to hold tørner sammen i et topopgør på Jysk Park tidligt lørdag eftermiddag.

Men FC Fredericia har faktisk ligget over Silkeborg IF det meste af tiden i løbet af turneringen, derfor kunne man fristes til at tænke, at der må ligge en ekstra sult hos hjemmeholdet, Michael Hansen kommer fordi med sit mandskab.

Men Michael Hansen tror og håber ikke, at der vil være nogen væsentlig forskel i indstillingen hos begge hold.

– Jeg håber begge hold er sultne, og forventer også, at begge er sultne, derfor tror jeg ikke, at vi skal være særligt bange for Silkeborg, hvis det er det, du mener. Men jeg glæder mig selvfølgelig til at se vores eget udtryk i kampen, det er altid det, som vi kigger på og særligt mod de hold, der har flere muskler end os i forhold til økonomi og rammer, siger cheftræner Michael Hansen.

Cheftræneren siger også, at kigger man udelukkende på faciliteter og økonomi, så er der bare nogle hold, der på papiret er stærkere end FC Fredericia, men det kræver bare noget ekstra af spillerne, hvis man ikke skal tabe.

– Vi skal i hvert fald dø med støvlerne på, hvis vi skal dø. Vi vil jo gøre vores for at sætte os på kampen, men det er ikke så nemt, det er derfor, at man siger, at rækken er historisk god i år, der er bare nogle hold, hvor man virkelig skal ramme dagen, hvis man skal have noget med derfra, det kunne vi også se, da vi spillede mod Esbjerg, der ramte vi ikke dagen, og fik ikke noget med derfra, men det har vi så fået både mod Viborg og sidst vi mødte Silkeborg, siger Michael Hansen.

– Forskellen mellem succes og fiasko på den lange bane lige nu er at vi skal forbedre os generelt, og det gælder alle facetter, hvis vi kontinuerligt skal være med i toppen af 1. division, fortsætter cheftræneren.

Det glæder cheftræneren utroligt meget hver gang, han ser spillerne give alt hvad de har i sig for at vinde kampene.

– Nu har jeg jo kun været her i hvad? Tre måneder? Derfor glæder det mig, at spillerne har taget så godt imod mine idéer, men også at de stort set hver gang går ind og angriber kampene med den energi, de gør, lyder det fra Michael Hansen.

Specielt at komme til Silkeborg

Det er første gang, at Michael Hansen skal tilbage til Silkeborg som cheftræner for et andet hold, siden han den 30. august blev præsenteret som cheftræner for FC Fredericia. Og det er altid noget specielt op til kampen, når man møder tidligere klubber.

– Inden kampen bliver det da mega fedt lige at se det hele igen og hilse på de folk, der arbejder i klubben, det var det også sidst i Skive, det var første gang, at jeg var der tilbage som træner for et andet hold, men det er mere en eller anden følelse der sidder inde i mig op til kampen, lige så snart den er i gang, så glemmer jeg det, og tænker kun på kampen, siger Michalsen.

Og for at Michael Hansen og FC Fredericia kan tage fra Silkeborg med en sejr i bagagen, så kræver det nogle virkelig gode præstationer individuelt.

– Individualisterne er dem, der kommer til at skulle gøre forskellen, både defensivt og offensivt, men jeg synes faktisk, at vi skal et niveau højere op på bolden i forhold til vores seneste kampe, siger Michael Hansen.

Spillemæssigt ved Michael Hansen godt, hvad Silkeborg kommer med Silkeborg, og han ser dem klart som et af de hold, der er bedst på bolden.

– Vi er jo et hold, der kigger meget på os selv, det er klart, det første vi kigger på, når vi spiller, men vi har selvfølgelig også nogle nuancer vi retter til, når vi møder de andre hold, hos Silkeborg kigger vi selvfølgelig på deres individualister. Men kampen bliver også præget af, at vi kommer til at spille på et godt underlag, det gavne begge hold, siger Michael Hansen.