FC Fredericia gik fredag aften ud og spillede en flot fodboldkamp, der resulterede til tre velfortjente point imod et HB Køge-mandskab, som stadig har en sejr til gode i slutspillet. Vi snakkede efter kampen med cheftræner, Michael Hansen, der ikke lægger skjul på, at det var en vigtig sejr for fredericianerne. Han var tilfredse med holdets udtryk og ikke mindst de spillere, som fik chancen og startede inde. Han roser især den defensive organisation for at være god under hele kampen, selvom at udeholdet kommer frem til flere muligheder:

”Vi lægger det tryk, som vi gerne vil, og vi spiller det fodbold, som vi gerne vil. Jeg synes, HB Køge byder godt nok ind, og de har flere afslutninger imod os, end de havde for 14 dage siden. At vi spiller til nul i dag, er flot, og alligevel får vi presset deres afslutninger. Vi giver mere væk, end vi gjorde sidst.”, udtaler han.

Dog er han glad for, at FC Fredericia-mandskabet fastholdt et stabilt og kontinuerligt spændingsniveau, som var tilstrækkeligt for at sejre i kampen mellem slutspillets nummer fem og seks:

”Vi skaber mange gode ting, og vi kommer i rigtig mange gode situationer. Spillerne havde en god vekselvirkning med at ikke gå i panik og blive for usikker i boldomgangen.”

Herudover har holdet et meget tæt kampprogram i øjeblikket, hvor der allerede venter en ny kamp på mandag. Her slår rækkens nummer tre dørene op for et fredericiansk mandskab, som efter denne kamp vil have spillet tre kampe på ti dage. Derfor er det også vigtigt for Michaels tropper, at de bliver doseret ordentligt, og at truppens bredde kommer i brug. Netop disse faktorer sætter han fokus på i interviewet:

”Spillerne var gode til at være indskiftere og dermed byde ind på noget i løbet af kampen. Men også dem der kom ind og startede inde. De bød sig godt til, og det er noget, jeg har brugt tiden på fra sidste kamp. Der har været en spekulation om, hvordan vi griber det an i og med, vi spiller om tre dage, hvor vi står i Esbjerg og spiller kamp der. Der var det vigtigt for mig, at den her kamp blev taget først.”, siger Michael Hansen.

Endvidere glæder han sig over at give hjemmepublikummet en underholdende fodboldkamp og tre point, hvilket står som kontrast til sidste weekends opgør, hvor silkeborgenserne hev alle tre point hjem gennem en meget taktisk affære. Derfor var denne kamp FC Fredericias oprejsning efter sidste uges skuffelse:

”Vi trængte til at vinde 3-0 og give en sejr til både vores tilbagekommende tilskuere men også os selv. Det var dejligt.”

Se interviewet her: