Malte er flyttet fra Amager, hvor han er boet hele sit liv til Fredericia. Men trods den store omvæltning føler Malte sig godt tilpas i Fredericia.

Af Andreas Stenshøj

Efter at have haft ferie et par uger havde forsvarsspilleren overskud til at sætte et par ord på den forgangene sæson for holdet:

”Det startede rigtig godt, og vi spillede flot fodbold, men fik ikke det vi havde håbet på. Vi gik lidt i stå i foråret resultatmæssigt. Men det har været en sæson, hvor der har været gode muligheder for at komme med i den top tre. Vi manglede bare skarphed i begge felter, og det blev afgørende for vores skæbne.”

Maltes personlige sæson har været lidt ligesom holdets, lidt op og ned:

”Det har været lidt blandet. Det er gået godt, når jeg har spillet. Der var en skade mod Roskilde der satte lidt af en stopper for min sæson. Jeg gik glip af nogle sjove kampe som kampen mod Viborg hjemme. Så kom jeg tilbage til sæsonstart i foråret, hvilket gjorde det svært at komme ind på holdet, men jeg fik alligevel nogle kampe. Så jeg synes det har været en udmærket sæson for mig personligt.”

Det bedste mindre fra sæsonen for Malte var 3-0 sejren over Nykøbing FC i efteråret:

”Da vi vinder 3-0 i Nykøbing. Der spiller vi noget af det flotteste, vi har gjort i den her sæson. Det har altid været et svært sted at spille, og så spillede vi en rigtig god kamp. Viborg i pokalturneringen var også meget sjov.”

Malte er flyttet til Fredericia og det er anderledes i forhold til København:

” Jeg synes, at Fredericia er en rigtig hyggelig by, specielt når vejret er godt, men der er ikke så mange mennesker, som jeg har været vant til på Amager. Jeg synes dog, at jeg trives rigtig godt i byen, og det eneste der egentlig gøre det væsentligt anderledes er, at min familie, venner og kæreste bor i København. Det har helt klart været det sværeste, at man er lidt langt væk fra dem, og så mors mad selvfølgelig.”

Hyggen i Fredericia og naturen er store plus i bogen hos Malte:

”Der er nogle flotte gader og så lige ned til stranden, hvor man kan gå nogle fede ture. Der er lidt stille, og det er bl.a. med til at gøre det hyggeligt, når man går ned ad gågaden. Her er fredelig og ikke så megen støj, som jeg er vant til.”

Selvom han ikke kender så mange i byen, føler Malte sig hjemme i Fredericia:

”Jeg er faldet godt til, selvom jeg ikke kender så mange, men har været lidt sammen med Mathias Jacobsen. Selvom jeg ikke kender så mange, så føler jeg mig egentlig rimelig godt tilpas og hjemme i Fredericia. Men selvfølgelig savner jeg også Amager nogle gange, da jeg har boet der hele mit liv. Men i det store hele er jeg glad for at bo i Fredericia.”

Næste sæson er der tre nedrykkere og en oprykker i NordicBet ligaen, derfor tør Malte heller ikke helt at sige, hvad han tror chancerne er for holdet i næste sæson:

”Det kommer meget an på, hvem vi mister, og hvem vi henter i det her transfervindue. Men jeg synes, at vi ligger godt til, i forhold til at komme i den bedre halvdel af tabellen. Selvfølgelig kunne det være sjovt at blive nummer et, men vi skal også sætte realistiske mål i forhold til, hvad vi får ind, og hvad vi mister. Så det er lidt svært at sige noget om på nuværende tidspunkt.”

Lige nu holder Malte ferie ligesom resten af holdet, og den skal bruges på de nærmeste, men formen skal også holdes ved lige:

”Jeg har været en uge på Kreta med min skønne kæreste, og så har jeg fået set en masse kammerater og familie på Amager, men der går også meget tid på at få træner og blive behandlet, så jeg er klar til den nye sæson,” afslutter Mathias ”Malte” Johannsen.